Anasayfa Haber Jeff Bezos, New World ve Amazon Oyunlarının Başarısını Övdü

Jeff Bezos, New World ve Amazon Oyunlarının Başarısını Övdü

MMORPG dünyasına hızlı bir giriş yapan New World, ilk günden yaklaşık 1 milyon oyuncuya erişim sağlamayı başardı.

Amazon’un eski CEO’su ve dünyanın en zengin insanlarından Jeff Bezos, 28 Eylül’de PC için piyasaya sürülen MMORPG oyunu New World’den övgüyle bahsetti.

Yeni oyun bildiğiniz üzere şu anda yalnızca Steam üzerinden oynanabiliyor. Amazon Games tarafından geliştirilen New World, aktif oyuncu sayısından üst sıralara tırmanmayı başardı ve oyun ilk çıkış yaptığı sıralarda oyuncuların uzun sıralar beklemesi gerekti.

Jeff Bezos, Amazon’un oyun dünyasındaki çabalarıyla ilgili konuşurken karşılaştığı önceki başarısızlıklardan ve aksiliklerden bahsetti. Bir hatırlatma olarak, MOBA oyunu Breakaway henüz geliştirilme aşamasındayken iptal edilmişti. Battle Royale benzeri Crucible ise çıkışından sadece birkaç ay sonra unutulmaya başladı.

İlk gün New World’e 1 milyon civarında oyuncu erişim sağladı ve oyunun popülaritesi artmaya devam ediyor. Bu başarı, mevcut sunucuların oyuncular tarafından doldurulması nedeniyle birçok yeni sunucuyu devreye sokmak zorunda kalan Amazon’u bile şaşırttı.

Amazon Games, bu yılın başlarında Jeff Bezos’un yerini alan yeni genel CEO Andy Jassy’nin tam desteğine sahip. Jassy, sıkı çalışmaya devam edilirse başarının geleceğini ve New World’ün bunu kanıtladığını söylüyor.