Anasayfa Haber Steam Deck’in Android Tabanlı Yeni Rakibi: Lenovo Legion Play

Steam Deck’in Android Tabanlı Yeni Rakibi: Lenovo Legion Play

Lenovo Legion Play

Çin merkezli teknoloji devi Lenovo’nun Steam Deck benzeri el konsolu üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Lenovo Legion Play ismiyle anılan bu cihaz hakkındaki bilgiler şirketin kendi web sitesinden üzerinden sızdırılmış durumda.

2021 yılı içerisinde Nintendo Switch OLED, Steam Deck ve GPD XP gibi farklı kullanım deneyimleri sunan birkaç avuç içi oyun konsolu görmüştük. Son gelişmelere göre Lenovo da bu sektörde kendine yer edinmek için çalışmalara başlamış. Bu yıl başında tanıtılacak iken plan değişikliğine sahne olan Lenovo Legion Play, GBA Temp formundaki bir üye tarafından keşfedildi. Şirketin resmi web sitesindeki MWC 2021 sayfasının kodları incelendiğinde ortaya çıkan bu ismi Google’da arattığımızda konsolun görseli bizleri karşılıyor. Dilerseniz cihazın diğer detaylarına bakalım.

Ünlü teknoloji sitesi Liliputing’in yaptığı araştırmaya göre konsolun görüntüleri Lenovo’nun Almanya ve Japonya sitelerindeki MWC 2021 web sayfalarına yüklenmiş. Bu durumdan Lenovo Legion Play’in sene başında piyasaya sürülmesi gerektiği yorumunu çıkarabiliriz ancak projenin işleyişi konusunda geri adım atıldığı da aşikar.

Lenovo’nun web sitesinden alınan görsellere daha yakından baktığımızda Legion Play’in Android işletim sisteminin özelleştirilmiş bir halini çalıştırdığını görüyoruz. Bünyesinde Geforce Now, Play Store ve Chrome uygulamasını barındıran konsolun tasarım tarafında USB-C portu, 3.5 mm jak girişi, D-pad ve çeşitli kontrol butonlarının bulunduğu göze çarpıyor. Cihazda herhangi bir kameraya yer verilmediğini de belirtmekte fayda var.

Bu bilgilerin yanı sıra web sitenin kodlarında tespit edilen ürün açıklamasında, “AAA oyunlar için tasarlanan Lenovo Legion Play, Android tabanlı ilk bulut oyun konsolu olarak ön plana çıkıyor. Cihaz, kullanıcıların bulut sistemler üzerinden veya mobil platformlara yönelik tüm oyunları rahatlıkla oynamasını sağlıyor. Lenovo Legion Play ayrıca en iyi deneyimi sunmak için 7 inç 16:9 FHD çerçevesiz ekran, HDR 10, dahili kontrol donanımları ve 7.000mAh pile sahip. Bunun yanında geliştirici programımız tüm oyun geliştiricilerine açık olacak.” sözlerine yer verilmiş.

Konsolun diğer teknik özellikleri hakkında ise hiçbir bilgi yok ancak önümüzdeki günlerde konuyla alakalı gelişmelerin yaşanacağı tahmin ediliyor. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.