Anasayfa Haber Yeni M1X MacBook Pro Modelleri Ekim’de Satışa Çıkabilir

Yeni M1X MacBook Pro Modelleri Ekim’de Satışa Çıkabilir

M1X MacBook Pro Ekim

M1X işlemcili Apple MacBook Pro modellerinin Ekim ayı sonlarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Apple tarafından bu yıl içinde gerçekleştirilmesi beklenilen M1X MacBook Pro serisi lansmanın Ekim ayı sonunda olabileceği ileri sürüldü. M1X MacBook Pro serisinin kısa süre önce seri üretime girdiği ve bunun da Apple’ın yakında bir tanıtım yapabileceği anlamına geldiği ifade ediliyor. Mark Gurman‘ın haber bülteninde MacRumors tarafından paylaşılan bilgilere göre, Apple normalde Ekim ayında bir lansmanla ilerliyor ve bu da muhtemelen yeniden tasarlanan taşınabilir Mac’lerin yakında duyurulacağını göreceğimiz anlamına geliyor.

Ek olarak önceki bir Gurman tahminine göre, Apple’ın bileşen eksiklikleri nedeniyle M1X MacBook Pro modellerini önümüzdeki aya kadar resmi olarak piyasaya sürmemesi de mümkün. Kıtlığın çok sayıda teknoloji şirketini nasıl olumsuz etkilediği göz önüne alındığında, TSMC’nin daha önce Apple’a diğer müşterilere göre öncelik verdiğini bildirdiği bile durumun ciddiyetini gösteriyor.

Bu aynı zamanda Apple Watch Series 7’nin neden iPhone 13 etkinliğinin bitiminden hemen sonra ön siparişe sunulmadığını ve neden geçen yılki Apple Watch Series 6 ile aynı S6 çipine sahip olduğunu da açıklamakta. M1X MacBook Pro modellerinin 2016’dan bu yana ilk yeniden tasarımını görmesi bekleniyor. Apple’ın ayrıca MagSafe’i geri getirme, HDMI ekleme ve bir UHS-II SD kart okuyucu da dahil olmak üzere çok çeşitli bağlantı noktaları eklemesi bekleniyor.

Yeni MacBook Pro ailesini besleyen M1X çipsetinin, 16 veya 32 çekirdekli GPU seçeneğiyle 10 çekirdekli bir CPU’yu destekleyen M1’den bile daha güçlü olduğu söylenmiş. Yaklaşan 14 inç ve 16 inç modellerinin fiyatlandırması henüz ise henüz belli değil.