Anasayfa Haber Windows 11 IoT Kurumsal Çıktı

Windows 11 IoT Kurumsal Çıktı

Windows 11 IoT Kurumsal

Windows 11 IoT Kurumsal, dikkat çekici yenilikleri ile birlikte geldi.

Microsoft tarafından Windows 11 işletim sistemi kademeli olarak kullanıcılar ile buluşmaya başlarken, bir dizi yeni özellikle artık genel olarak kullanılabilen Windows 11 IoT Kurumsal (Enterprise) da çıkış yaptı.

Microsoft’un daha önce belirtildiği gibi Windows 11 IoT Kurumsal, Uzun Vadeli Hizmet Kanalı (LTSC) sürümü değil. LTSC sürümü, 10 yıllık desteğe sahip Windows 10 IoT Kurumsal olmaya devam ediyor. Bu arada IoT Kurumsal sürümleri, kullanılabilirlik ayından itibaren 36 aylık bir destek ömrüne sahip olacak. Windows for IoT Kurumsal’ın bir sonraki LTSC sürümü de Windows 11 yerine Windows 10’u temel alacak.

Windows 11 IoT Enterprise’daki yenilikler de dikkat çekici. İşletim sistemi artık GUI uygulamalarını etkinleştiren Linux GUI için Windows Alt Sistemini (WSLg) destekliyor. Daha önce, Windows için IoT üzerinde çalışan WSL, komut satırı yardımcı programlarına ve uygulamalarına odaklanmıştı. Ayrıca, Windows 11 IoT Enterprise, daha iyi bağlantı için Evrensel Seri Veri Yolu 4 (USB4) ve Wi-Fi 6E’yi destekliyor. Microsoft’un “sakinlik ve rahatlık hissi” getireceğini söylediği IoT cihazları için de yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzüne sahip. Mağazada da erişilebilirlik iyileştirmeleri var.

Şirket, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Dünya çapında milyonlarca akıllı uç çözümde devreye alınan Windows for IoT’nin devam eden başarısına bağlıyız. İmalat, perakende, tıbbi ekipman ve kamu güvenliği gibi sektörler, uç cihazlarına güç sağlamak için IoT için Windows’u tercih ediyor. Platformda geliştirmenin birçok faydası vardır. Bu avantajlar, doğal girdilerle kilitli, etkileşimli kullanıcı deneyimleri oluşturma, birinci sınıf güvenlik, kurumsal düzeyde cihaz yönetimi sağlama ve müşterilerin ve iş ortaklarının uzun ömürlü çözümler oluşturmasına olanak sağlamayı içerir.”

Windows 11 IoT Kurumsal’ın daha ince ayrıntılarını sistemin özel sayfasından öğrenebilirsiniz.