Anasayfa Haber Windows 11 Uyumluluk Hatası Kullanıcılara Görünmeye Başlıyor

Windows 11 Uyumluluk Hatası Kullanıcılara Görünmeye Başlıyor

Windows 11 indir

Desteklenmeyen sistemlerde Windows Update aracılığıyla güncelleştirmeleri kontrol eden kullanıcılar, artık doğrudan Microsoft’un uyarılarıyla karşılaşacak.

Kısa bir süre önce yayınlanan Windows 11 işletim sistemi Windows Update üzerinden kademeli olarak dağıtılmaya başladı. Bunun yanında isteyen kullanıcılar ISO dosyalarına kolaylıkla erişim sağlayabiliyor.

Microsoft, kullanıcılara cihazlarının 5 Ekim’de piyasaya sürülen Windows 11’e hazır olup olmadığını söyleyen bir özellik üzerinde deneyler yapıyor. Desteklenmeyen bilgisayarlara sahip Windows 10 kullanıcıları, cihazlarının Windows 11 yükseltmesi için uygun olup olmadığı konusunda artık doğrudan bilgilendirilecek.

Uyumluluğu kontrol etme işlemi oldukça basit. Ayarlar > Güncelleştirmeler ve Güvenlik > Windows Update bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Burada güncellemeleri kontrol ettikten sonra Windows 11 desteğiyle ilgili detaylı bir mesaj alacaksınız.

Mesaj ayrıca PC Health Check uygulamasını indirmek için bir bağlantı içermekte. Aracı indirip çalıştırdığınızda, yükseltme yapmanıza engel olan faktörleri görebilir ve ayrıntıları görüntüleyebilirsiniz.

Tekrar belirtmek gerekirse, güncelleme aşamalı olarak sunuluyor ve 2022’nin başlarında daha geniş bir dağıtım beklenmekte. Bu sebeple Windows Update aracılığıyla güncellemeleri hemen göremeyebilirsiniz.

Bitirmeden önce, destekli olmayan sistemlere Windows 11 kurmak mümkün ve bununla ilgili ayrıntılı bir makale hazırlamıştık.