Anasayfa Haber Doğrulandı: Twitch Hacklendi, Yayıncıların Gelirleri Sızdı!

Doğrulandı: Twitch Hacklendi, Yayıncıların Gelirleri Sızdı!

Ortaya çıkan bir iddiaya göre Twitch kaynak kodları, yayıncıların kazançları ve birçok veri sızdırılarak satışa çıktı.

Twitter üzerinden paylaşılan iddiaya göre, Twitch’in hem masaüstü hem web sürümünün kaynak kodları da dahil olmak üzere yayıncıların gelir miktarı, şifrelenmiş parolalar gibi birçok veri internete sızdırıldı.

İddianın kaynaklarından @Sinoc229, kanıt olarak bazı yayıncıların vergi kesintisi öncesindeki gelirlerini paylaştı. Bu gelirlerin ne kadarlık bir döneme ait olduğu bilinmiyor ancak yıllık olduğunu düşünebiliriz.

twitch hack

Sızdırılan listenin alt sıralarında bazı popüler Türk yayıncıları da var. Yayıncılardan bazılarının gelir düzeyleri ise şu şekilde belirtilmiş;

  • Elraenn: 511062 $
  • Jahrein: 364441 $
  • Kendine Müzisyen: 312742 $
  • wtcN: 255411 $
  • Pqueenn: 242248 $

Not: Bu değerlerin gerçeği yansıtmama ihtimali yüksek. Onaylanmış herhangi bir veri bulunmuyor.

Sızıntıların arasında farklı şeyler de var. Örneğin Amazon’un geliştirdiği Grabbed Vapor kod adlı bir Steam rakibi. Bu platformun Twitch ile olan entegrasyon kodları da sızıntının içinde yer alıyor ve bununla da kalmayarak çeşitli popüler oyunların entegrasyon kodlarını da içeriyor.

Şimdilik sızıntının gerçek olup olmadığı belli değil. Ancak iddialar gerçek olduğu yönünde. Amazon veya doğrudan Twitch üzerinden de henüz bir açıklama yapılmadığını belirtelim.

Güncelleme: Twitch, veri sızıntısının gerçekleştiğini onayladı.