Anasayfa Haber Xbox Konsollara Adaptör Yardımıyla SSD Takmak Mümkün

Xbox Konsollara Adaptör Yardımıyla SSD Takmak Mümkün

Duyurulan dönüştürme adaptörü, M.2-2230 form faktörüne sahip seçili SSD’lerin Xbox Series X|S oyun konsollarında kullanılmasını sağlıyor.

Çinli bir şirket olan Hermitage Akihabara, belirli M.2-2230 SSD’leri Microsoft’un Xbox Series X ve S oyun konsollarına takmamıza izin veren bir dönüştürme aparatı duyurdu. Bu küçük cihaz, Microsoft’un yeni nesil oyun konsollarında ucuz depolama yükseltme seçeneği sunuyor.

Bildiğiniz üzere bu konsollarda Seagate’in özel olarak ürettiği depolama genişletme kartlarını kullanmak şart. Sintech’in DIY CFexpress Kartı PA-CFEM2-C dönüştürme adaptörüne bir M.2-2230 NVMe SSD takmak mümkün. Böylelikle sürücü bir CFexpress Tip-B arayüzüyle Xbox konsollara bağlanmış oluyor. Bu aparat ek olarak profesyonel DSLR fotoğraf makineleri ve uygun kart okuyucularla birlikte de kullanılabiliyor.

Öte taraftan adaptörün büyük bir sınırlaması var. Bir PCIe arabirimine sahip herhangi bir kısa M.2-2230 sürücüsü takılabiliyor, ancak konsollar belirli bir firmware ve dahili formata sahip belirli SSD’lerle uyumlu.

Örneğin, Western Digital’in WD Blue CH SN530 modeli Microsoft’un konsollarıyla doğal olarak uyumlu olsa da WD Blue PC SN530 doğrudan uyumlu değil. Bu nedenle, Microsoft konsollarındaki depolamayı genişletmek için tipik CFexpress 1.0 Tip-B kartlarını kullanmak yeterli değil. Ayrıca şu an piyasada bu özel gereksinimlere uyan kaç tane SSD olduğu da tam olarak belli değil. Son olarak adaptörün 29.99 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu söyleyerek sözlerimizi bitirelim.