Anasayfa Haber New World, İlk Güncellemesini Aldı

New World, İlk Güncellemesini Aldı

New World’ün 1.01 güncellemesi küçük değişiklikler ve gecikmelerle birlikte yayınlandı.

Amazon’un şaşırtıcı derecede popüler olan yeni MMORPG oyunu New World’ün ilk güncellemesi bugün yayınlanması gerekiyordu, ancak görünüşe göre perde arkasında bazı sorunlar var. Oyunun yaklaşık 4 saat bakıma gireceği belirtiliyordu ve Amazon bunu birkaç kez uzatmak zorunda kaldı.

Teknik zorluklardan bahseden Amazon, New World’ün NVIDIA GPU’ları, özellikle de EVGA tarafından üretilen GeForce RTX 3090 ekran kartlarını kullanılmaz hale getiren raporları tekrar ele aldı. Hatırlarsanız bu sorun beta testleri sırasında ortaya çıkmıştı. Sonrasında New World oyununda bozulan kartların incelenmesi sonucunda sorunun kötü lehimlemeden kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. Elbette kartlardaki bu kusuru oyunda bulunan başka kusurlar tetikliyordu.

Ne yazık ki bu sorun resmi duyurudan sonra da devam ediyor ve bazı insanlar hala New World’ün RTX kartları bozduğunu bildiriyor. Oyun tekrar açıldığında ve sorunlar çözüldüğünde yeni 1.01 güncellemesini göreceksiniz. Başlıca değişikler ise şu şekilde:

New World 1.01 Güncelleme Notları

Savaş

Savaşta taret mermileri, isabet taraması algılamayı kullanmak için fiziksel mermilerle değiştirildi. Bu değişim, dünyada daha az nesnenin ortaya çıkmasıyla Savaşta performansa yardımcı olacak.

AFK Önleme

Oyuncuların özellikle yüksek oyuncuya sahip sunucularda AFK kalmamasını sağlamak için, AFK önleme sisteminde aşağıdaki ayarlamalar yapıldı.

  • Oyuncuların simüle edilmiş fare hareketiyle mevcut sistemi kandırmamasını sağlamak için ek AFK önleme eklendi.
  • AFK uyarı mesajı 20 dakikadan 15 dakikaya düşürüldü.
  • AFK bağlantısı 25 dakikadan 20 dakikaya kısaltıldı.

Oyun Bekleme

Bir oyuncu kuyruktan ayrılmaya çalıştığında artık bir onay ekranıyla karşılaşacak ve kuyruktan ayrılıp isteyip istemediği soruluyor.