Anasayfa Haber Intel 12. Nesil Çıkış Tarihi Yaklaştı, Resmi Görseller Paylaşıldı

Intel 12. Nesil Çıkış Tarihi Yaklaştı, Resmi Görseller Paylaşıldı

Hibrit teknolojisi ve heterojen çekirdeklerle gelen 12. nesil işlemcilerin tanıtımı çok yakın olabilir.

Intel Başkan Yardımcısı Gregory Bryant, Intel’in yeni Alder Lake CPU’larının ilk resmi görüntüsünü Twitter’da paylaştı. Intel çalışanlarından biri, yeni ve daha büyük bir LGA1700 soketine yerleştirilmek üzere tasarlanan büyük CPU’nun hem önünü hem de arkasını gösteren iki Alder Lake yongası tutarken görülüyor.

Alder Lake işlemcilerin resmi olmayan kaynaklar tarafından paylaşılan görsellerini zaten daha önce görmüştük. Bununla birlikte daha büyük boyutlardaki Z690 yonga setinin de detaylı görsellerini görme fırsatı bulmuştuk. Resmi Twitter gönderisine bakarsak yeni nesil 12. nesil işlemcilerin eli kulağında.

Bryant, yeni mimari için resmi bir çıkış tarihi paylaşmadı, lakin “Çok yakında tüm dünyadaki bilgisayarlara geliyor.” şeklinde bir açıklama ekledi. Farklı kaynaklardan gelen bilgilere bakarsak, Intel’in 12. nesil Alder Lake yongaları 4 veya 19 Kasım tarihinde resmi olarak çıkış yapacak.

Bununla beraber, birkaç gün öncesinde çevrimiçi perakendeciler yeni Z690 anakartları listelemeye başlamıştı. Yani ARM’nin big.LITTLE stratejisine benzer bir tasarımla gelen hibrit teknolojili işlemcilerin çıkış tarihi bir hayli yakın diyebiliriz.

Intel, Alder Lake ile masaüstü pazarında 14nm üretiminin ötesine geçen ilk adımları atacak. Üretim teknolojisinin yanı sıra, mimari ve farklı çok sayıda yeni iyileştirme bekliyoruz. Dolayısıyla mavi ekibin uzun zaman sonra heyecan verici bir lansman yapacağını söylemek mümkün.

Bitirmeden önce Intel CEO’su Pat Gelsinger’in sözlerini hatırlayalım. Palsinger, yakın zamanda yaptığı bir röportajla AMD’nin liderliğinin sona erdiğini söylemişti. CEO, Alder Lake ve Sapphire Rapids mimarilerine çok fazla güveniyor.