Anasayfa Haber iPhone 13 ve iPhone 13 Mini, Dolby Vision Video Çekebiliyor

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini, Dolby Vision Video Çekebiliyor

iPhone 13 Dolby Vision

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini, 4K 60 FPS Dolby Vision videolar çekebilme yeteneğine sahip.

Apple tarafından iPhone 13 serisi Ekim ayı başında ülkemizde piyasaya sürüldü. Yeni seri ile büyük iyileştirmeler getiren şirket, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modellerinin kamera özelliklerine büyük ölçüde vurgu yaptı. Apple, geçen yıl iPhone 12 Pro modellerinde yeni Dolby Vision destekli kayıt özelliğini tanıtmıştı. Öte yandan, iPhone 12 modelleri sadece 4K’da 30 FPS ile çekebiliyordu. Bu yıl Apple, standart iPhone 13 modelleri için de 4K 60 FPS ile Dolby Vision videoları çekme seçeneği sunuyor.

Apple, iPhone 13 modellerinin kameraları üzerinde çok çalıştı ve bununla birlikte kullanıcıların 4K 60 fps’de çekebilecekleri Dolby Vision videoları için destek geliyor. Yeni format ve çözünürlüğün geçen yılki iPhone 12 modellerinde desteklendiğini ancak 30 FPS ile sınırlı olduğunu hatırlatmak isteriz. Bir HDR video formatı olan Dolby Vision, standart videoya kıyasla çok fazla detay içeriyor. Düzenleme araçlarını kullanarak manevra yapabileceğiniz belirli bir sahneyle ilgili daha fazla ayrıntıya da sahip oluyorsunuz.

Dolby Vision, sahne sahne, hatta kare kare düzenlemenize olanak tanıyan dinamik meta verileri kullanıyor. Video formatı çok fazla işlem gücü gerektiriyor ve Apple’ın iPhone 13 serisindeki yeni A15 Bionic çipi ile bu durum sorun olmaktan çıkıyor.

Dolby Vision videonun iPhone’unuzda oldukça yer kaplayacağını da unutmamalısınız. Bundan dolayı HDR videolarınızı bilgisayarınıza aktarmanız hayati önem taşıyor.