Anasayfa Haber Twitch Oyun Sayfası Arka Planları Jeff Bezos’un Yüzü İle Değiştirildi

Twitch Oyun Sayfası Arka Planları Jeff Bezos’un Yüzü İle Değiştirildi

Twitch bu sefer de oyun arka planlarına Jeff Bezos’un yüzünün eklenmesi ile gündemde.

Bilgisayar korsanları, bu sabah birkaç saatliğine Twitch platformunu bozmayı başardı ve bir dizi arka plan oyun görüntüsünü eski Amazon CEO’su Jeff Bezos’un fotoğraflarıyla değiştirdi. Kullanıcılar, Amazon’un sahip olduğu hizmette GTA V, Dota 2, Smite, Minecraft, Apex Legends ve daha birçok listede Bezos’un resimlerini gördüklerini bildirdi.

Arka plan görüntülerinin nasıl değiştirildiği veya bu son olaya bu hafta başlarında Twitch’teki büyük bir güvenlik ihlalinin yardım edip etmediği belli değil. Korsanları, bir sunucunun yanlış yapılandırmasından yararlanmayı ve yüzlerce gigabaytlık bilgiyi çalmayı başarmıştı. Twitch hala ihlali araştırıyor ve şimdiye kadar web sitesinin kaynak koduna, yayınlanmamış projelere ve hatta en iyi yayıncıların ne kadar kazandığına dair çok sayıda bilgi yayınlandı.

Eski bir Twitch çalışanı, bu sızıntı sayesinde saldırganların artık dahili Amazon hizmetleri için kısayolları ve API’leri görebileceği konusunda da uyarıda bulundu. Sızıntının, insanların Twitch’teki arka plan resimlerini kolayca değiştirmesine izin veren bazı kodları ortaya çıkarmış olması veya bunun sadece bir önbellek zehirlenmesi vakası olması da tamamen mümkün. Twitch, görüntüleri önbelleğe almak için farklı yöntemlere güveniyor ve bunlarda sorunlar yaşanmış olabilir.

Reddit kullanıcıları, Twitch dizininde listelenen oyunların arkasındaki afiş olarak Bezos’un yüzünü gösteren birkaç görüntüyle birlikte, tahrif edilmiş görüntüleri fark ettiler. Twitch, o zamandan beri tahrifatı düzeltmek için oyun sayfalarındaki tüm arka plan resimlerini kaldırmak zorunda kaldı.

Konuyla ilgili olarak Twitch cephesinden henüz herhangi bir açıklama yapılmış değil.