Anasayfa Haber B2 Revizyonlu Ryzen 5000 Serisi İşlemciler Geliyor

B2 Revizyonlu Ryzen 5000 Serisi İşlemciler Geliyor

Ryzen 5000 vs i9-10900K

Piyasaya sürülecek olan B2 kodlu AMD Zen 3 işlemcilerin teknik özelliklerinde değişiklik beklenmiyor.

Birkaç ay öncesinde AMD’nin B2 olarak bilinen yeni bir Ryzen 5000 işlemci revizyonu üzerinde çalıştığına dair söylentiler dolaşıyordu. Şimdi ise MSI, ASUS ve ASRock gibi birçok anakart üreticisi, B2 revizyonlu yongaları destek listelerine dahil etmeye başlamış görünüyor.

Yeni revizyonla birlikte nelerin değiştiği tam olarak belli değil, ancak görünüşe bakılırsa AMD tarafından bir performans geliştirmesi yapılmamış. Bunun yerine AMD’nin üretim ve lojistik yeteneklerini geliştirmek amacıyla bir revizyon yapıldığı söyleniyor. Yani B2 ile birlikte mevcut B0 revizyonundan daha fazla Zen 3 işlemci üretileceğini söylemek mümkün.

Öte yandan B2 kodlu işlemciler için ekstra bir gereksinim bulunmuyor. Yani mevcut Ryzen 5000 destekli bir anakartınız ve BIOS’unuz varsa yeni işlemcileri kullanabilirsiniz. Anakart üreticilerinin tek yaptığı ise CPU revizyonunu resmi destek listelerine eklemek.

Belirttiğimiz gibi, yeni revizyon nedeniyle daha fazla Ryzen 5000 serisi işlemci piyasaya sürülecek gibi görünüyor. Bu da stokların ve fiyatların iyileşmesini sağlayacak.