Anasayfa Haber Google Arama, Gitar Akort Etmeye Yardımcı Olacak Yeni Bir Özellik Kazanıyor

Google Arama, Gitar Akort Etmeye Yardımcı Olacak Yeni Bir Özellik Kazanıyor

GoogleAramaAkort

Google Arama, telli enstrümanları akort etmek için yerleşik bir enstrüman tuneri ekliyor.

Google, kullanıcıların telli enstrümanlarını kolaylıkla akort etmelerini sağlayan yeni bir özellik ekliyor. İnternet devi, arama motoruna herhangi bir cihazın mikrofonunu kullanarak bir gitarı akort etmeyi sağlayacak bir enstrüman tuneri ekledi. Yeni dahili akort sayfası, farklı uygulama mağazalarında bulunan diğer gitar akort uygulamaları ile aynı çalışma prensibine sahip. Yeni özellik şu anda yayına sunulmuş durumda ve kullanıcıların bunu denemek için güncellenmiş bir tarayıcıya ve mikrofon erişim olan bir telefona veya bilgisayara ihtiyacı var. Kullanıcılar, Google Arama çubuğuna “Google tuner” yazarak akort sayfasına erişebiliyor.

GoogleTuner

Akort özelliğinin kullanıma sunulması ilk olarak Android Police tarafından fark edilmiş. Sitenin sunduğu rapor, Google’ın enstrüman tuner özelliğini 7 Ekim Perşembe günü arama platformunda kullanıma sunduğunu söylüyor. Yayınlanan tuner, kullanıcılar gitarı çaldığında notayı hızla yakalıyor ve hedeflenen tonda çalabilmek için önerilerde bulunuyor. Özelliği kullanmak için ise Google’a cihazın mikrofonunu kullanma izninin verilmesi gerekmekte. Enstrüman tunerinin geri bildirimleri, cep telefonu veya bilgisayarın mikrofunun kalitesine bağlı olacak ancak genellikle çoğu cihazda iyi düzeyde çalışacak.

Google, son zamanlarda platformları için çeşitli özellikleri tanıtmaya devam ediyor. Arama devi, geçtiğimiz ay Android, iOS, Mac ve Windows işletim sistemleri için yeni güvenlik özellikleri, yeni işlevler ve hata düzeltmeleri içeren Chrome 94 kararlı güncellemesini yayınladı. Şirket ayrıca, kısa bir süre önce kullanıcıların karbon ayak izini azaltmak için Google Haritalar’da çevre dostu rota, bisikletçiler için tasarlanmış bir navigasyon gibi özellikleri de duyurdu.