Anasayfa Haber Microsoft, Yeni Geri Bildirim Portalı’nı Duyurdu

Microsoft, Yeni Geri Bildirim Portalı’nı Duyurdu

Microsoft, bu yıl içerisinde bir Geri Bildirim Portalı servisini kullanıma sunacak.

Microsoft, bu yılın başlarında UserVoice forumlarını kapatmıştı. Şirket, bu forumları kapatırken herhangi bir uyarıda bulunmadığı için durum biraz garip karşılandı. Nihayetinde şirket, bazı yeni mekanizmaların kullanıma sunulacağını belirtmişti. Şimdi ise bu söz yerine getiriliyor gibi görünüyor. Microsoft’un sunacağı Geri Bildirim Portalı, yıl sonundan önce önizleme sürümü ile kullanıma sunulacak.

Haber, Microsoft 365‘in mimarlarından Carl Knecht’in bir tweeti sayesinde bizlere ulaşıyor. Buna göre Geri Bildirim Portalı, bu yıl önizleme sürümü ile piyasaya sürüldükten sonra, önümüzdeki yıl hem Microsoft Edge hem de Microsoft 365 için bir geri bildirim mekanizması olarak kullanılmaya başlayacak. Portal, tüm pazarlarda mevcut olacak ancak ilk başta yalnızca İngilizce dil desteğini sunacak.

MicrosoftGeriBildirimPortalı

Kullanıcılar, yeni Geri Bildirim Portalı’nı kullanarak, ürünler hakkında geri bildirim bırakabilecek. Ayrıca, diğer kullanıcıların geri bildirimleri de görüntülenebilecek ve bu bildirimler ile etkileşimde bulunulabilecek. Bu açıdan, Microsoft’un diğer geri bildirim mekanizmaları ile çalışma prensibi olarak benzediğini söylemek mümkün. Bu bağlamda, Redmond devinin bir gün tüm bu geri bildirim mekanizmalarını bir elde toplamasını da bekleyebiliriz.

Son olarak, Geri Bildirim Portalı’nın ilk etapta Microsoft 365 ürünlerine ve Edge’e özel olduğu belirtilse de önümüzdeki dönemde Windows için de kullanılabilir olacağını ekleyelim.