Anasayfa Haber Ryzen 7000 İşlemciler HP Tarafından Doğrulandı

Ryzen 7000 İşlemciler HP Tarafından Doğrulandı

AMD, yeni nesil APU ve CPU’larını Ryzen 7000 serisi olarak isimlendirebilir.

HP, All-In-One masaüstü bilgisayarları için AMD Ryzen 7000 CPU serisi gibi henüz piyasaya sürülmemiş yeni nesil donanımlar listeledi. Yeni listelemede AMD işlemcinin yanı sıra 12. nesil Alder Lake yongalar da görünüyor.

AMD Ryzen 7000 serisinin listelendiğini ilk kez görüyoruz. Bu aynı zamanda kırmızı takımın Ryzen 6000 isimlendirmesini atlayabileceğini gösteriyor. Bildiğiniz gibi piyasada şu an güncel olarak Zen 3 mikro mimarisine sahip Ryzen 5000 serisi yongalar satışta. Yani önümüzdeki nesil doğrudan Ryzen 7000 olarak çıkış yapabilir.

HP 24 ve 27 inç AIO masaüstü bilgisayarlar, muhtemelen önümüzdeki yıl piyasaya çıkarken Intel 12. nesil ve Ryzen CPU seçenekleriyle gelecek. Bunun yanı sıra 1 TB’a kadar PCIe SSD ve 2 TB HDD, full HD ekran, bir kamera ve çift hoparlör ve Windows 11 işletim sistemi gibi detaylar göze çarpmakta.

HP, Ryzen 7000 serisi ile Zen 4 yongaları yerine Rembrandt APU’lardan bahsetmiş olabilir. Zira AM5 soketiyle gelmesi beklenen ‘Raphael’ ailesinin piyasaya sürülmesi için neredeyse bir yıl var. Öte yandan AMD, hem CPU hem de APU serisi için Ryzen 7000 isimlendirmesini tercih edebilir. Ek olarak, AIO PC’lerin yeni nesil Rembrandt APU’lar gibi bir mobil çipi kullanması daha olası.

Rembrandt kod adlı yongaları Zen 3+ CPU ve RDNA 2 GPU mimarisi ile birlikte bekliyoruz. Bununla birlikte, yeni APU’ların N7 sürecinin optimize edilmiş bir versiyonu olan TSMC 6nm üretim teknolojisine dayanacağı söyleniyor. Diğer öne çıkan özellikler arasında ise PCIe Gen 4 desteği ve LPDDR5/DDR5 bellek desteği var.

AMD’nin Rembrandt APU serisini (Ryzen 7000H & Ryzen 7000U) CES 2022’de duyurması bekleniyor. Yani yeni nesil APU’lar doğrudan Intel’in 12. nesil Alder Lake-P ve Alder Lake-M işlemcileriyle rekabete girişecek.