Anasayfa Haber Sony ve TSMC, Japonya’da Çip Üretim Fabrikası Kurmayı Planlıyor

Sony ve TSMC, Japonya’da Çip Üretim Fabrikası Kurmayı Planlıyor

TSMC ve Sony işbirliğinden doğan yarı iletken üretim tesisi, ilk etapta elektrikli otomobil sektörüne odaklanacak.

Dünyanın en önemli yarı iletken şirketlerinden olan TSMC, diğer rakipleri gibi yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. İnşa edilecek olan yeni fabrikalar için zaman zaman söylentiler duyuyoruz. Ancak Tayvanlı devin bu kez Japonya’da Sony ile bir ortak girişimde bulunacağı bildirildi.

Nikkei‘ye göre Japon hükümeti de bu meseleye dahil olacak ve yatırımın 7 milyar dolar civarında olması bekleniyor. Ayrıca ismi pek duyulmayan Japon otomobil parçası üreticisi Denso’nun yeni fabrikanın potansiyel bir katılımcısı olacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra Toyota gibi önemli bir isim de bu konuda faaliyet gösterecek.

Yeni fabrikanın Kumamoto Eyaletinde Sony’nin sahip olduğu bir arazide kurulması bekleniyor. Sony burada görüntü sensörleri üretmeye devam ediyor ve 2016 yılında fabrikanın bulunduğu bölgede büyük bir deprem olmuştu. Hatta bu süreçle birlikte belirli görüntü sensörlerinde küresel bir kıtlık yaşanmıştı.

Eğer bu ortak girişim gerçekleşirse, bu TSMC’nin Japonya’daki ilk yonga üretim tesisi olacak. Aynı zamanda TSMC ve Sony arasında ilk kez böyle büyük ölçekli bir ortak girişim gerçekleşecek.

Yeni fabrika en azından erken aşamalarda elektrikli araçlar. için görüntü sensörleri, görüntü işlemcileri ve bileşenlere odaklanacak. Üretimin ne zaman başlayacağı kesin olarak belirlenmiş değil, ancak tesisin faaliyete geçebilmesi için en azından 2-3 yıl gerekiyor.