Anasayfa Haber Adata, Yeni Nesil DDR5 Belleklerini Duyurdu

Adata, Yeni Nesil DDR5 Belleklerini Duyurdu

DDR5 bellekler çok yakında piyasada yerini almaya başlıyor.

Adata, 4800 MHz seviyesinde hızlar sunan yeni nesil DDR5 bellek modüllerini piyasaya sundu. Üretici, çok çeşitli anakartlarda optimum performans ve uyumluluk sağlamak amacıyla AORUS, ASRock, ASUS, Gigabyte MSI ve ROG dahil olmak üzere altı ana anakart markasıyla birlikte çalıştığını bildirdi.

CPU çekirdeği için daha fazla bant genişliği sunacak DDR5 bellekler yakında piyasaya çıkmaya başlayacak. ADATA DDR5-4800, 4800 MHz’e kadar hızlarda çalışırken 8 GB, 16 GB veya 32 GB kapasiteli tekli modüllerde satışa çıkacak. Ayrıca 2×8 GB, 2×16 GB ve 2×32 GB gibi bellek kitleri de çift kanal desteğinden yararlanmak isteyen kullanıcılara sunulacak. Ek olarak, CL40 olarak ayarlandığını ve bu voltaj değerinin 1.1V olduğunu not olarak düşelim.

Yeni RAM’ler ayrıca Hata Düzeltme Kodu (EEC) teknolojisinin yanı sıra eri iletimi ve iyileştirilmiş enerji verimliliği için yerleşik Güç Yönetimi Entegre Devresine (PMIC) sahip. Adata, yeni nesil belleklerinin yüksek kaliteli yongalarla üretildiğini ve sıkı testlerden geçtiğini söylüyor. Ayrıca güvenilirlik için JEDEC ve RoHS standartlarına uygun bir şekilde üretim yapılıyor.

DDR5 standardına dayanan bellekler ilk olarak 12. nesil Alder Lake işlemcilerle birlikte piyasaya çıkacak. Dizüstü bilgisayarlar için hazırlanan SO-DIMM RAM çeşitleri ise yılın son aylarında satışa sunulacak.