Anasayfa Haber AMD Navi 12 GPU’lu XFX BC-160 Madencilik Kartı Ortaya Çıktı

AMD Navi 12 GPU’lu XFX BC-160 Madencilik Kartı Ortaya Çıktı

AMD’nin üretim ortakları, resmi olarak piyasaya sürmese de çeşitli madencilik kartları hazırlamaya devam ediyor.

Daha öncesinde AMD Navi 22 GPU’lu ve RDNA 2 tabanlı bazı farklı madencilik kartı görmüştük. Bu kartlar genellikle üçüncü taraf üreticiler tarafından hazırlanıyor. VideoCardz ise özellikle kripto para madenciliği için tasarlanan AMD Navi 12 tabanlı bir kartın görsellerini yayınladı.

Navi 12 GPU, ilk olarak Apple’ın yeni bilgisayar serisi için hazırlanan AMD Radeon Pro 5600M ile birlikte ortaya çıkmıştı. Ayrıca bunun şu anda Navi 12 GPU’ya sahip olduğu bilinen tek model olduğunu belirtelim. Teknik özelliklere gelirsek, yonga 2560 Akış İşlemcisine ve 1.54 Gbps hızında çalışan iki HBM2 bellek modülüne sahip.

AMD BC-160 kod adına sahip ekran kartının teknik özelliklerini gösteren bir bilgi sayfası yayınlandı. Görünüşe bakılırsa madencilik kartı XFX tarafından üretiliyor. Özellikle belirtmek gerekirse, hiçbir AMD ortağı şu anda kripto madenciliği için üretilen kartlarını perakendecilerde ve e-ticaret sitelerinde listelemiyor.

Bu kart için yapılan özel isimlendirmenin de kafa karıştırıcı olduğu söylenmiş. BC-160 adı, Blockchain Compute (BC) ve ETH hash rate performans numaralarını (16) ifade etmekte.

XFX’in tasarladığı BC-160 madencilik kartı, çift 8 pinli güç bağlantısı ve 150W TGP’ye sahip. Bunun yanında önceki Navi 10 yapılandırmasına sahip Radeon RX 5700 XT’den %25 daha verimli olan 69.5 Mh/s kazım gücü sunduğu bildirildi.