Anasayfa Haber Intel, AMD’nin Önemli Grafik Yöneticisini Kadrosuna Kattı

Intel, AMD’nin Önemli Grafik Yöneticisini Kadrosuna Kattı

Intel Arc

AMD’de uzun süre görev yapan Vineet Goel, Raja Koduri liderliğindeki GPU ekibine dahil oldu ve Xe mimarisini geliştirmek için öncülük edecek.

GPU’lara yaklaşımını değiştiren ve 2017’de Raja Koduri‘yi işe alan Intel, çeşitli şirketlerden ve özellikle AMD’den GPU mühendislerini işe almaya devam ediyor. Hatırlarsanız Raja Koduri de eskiden kırmızı ekipte görev yapıyordu.

Intel şimdi ise AMD’den bir grafik teknolojisi uzmanı olan Vineet Goel’i transfer etti. Goel, Intel’de Xe GPU Mimarisi ve IP Mühendisliği Başkan Yardımcısı & Genel Müdürü olarak görev yapacak, ayrıca şirketin Xe mimarilerinin geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Bir Intel sözcüsü, Goel’in Xe IP yol haritasını tasarlayacağını ve mimari süreci yöneteceğini doğruladı. Mavi ekibin yeni mimarileri belli olmuştu ve Alchemist, Battlemage, Celestial ve Druid gibi kod adları kullanılıyor. Görünüşe bakılırsa yeni isim, Intel’in Xe GPU’ları üzerinde yıllarca süren bir etkiye sahip olacak.

Vineet Goel, grafik endüstrisinde oldukça iyi bir kariyere sahip. En son AMD’de GPU Mimarisi Kurumsal Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı ve bundan önce şirkette GPU mimarisi geliştirmeden sorumluydu. Goel, AMD’nin en yeni RDNA ve RDNA 2 mimarilerinin yanı sıra CDNA ve CDNA 2 mimarilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı. Ayrıca gelecek RDNA 3 ve CDNA 3 mimarilerini geliştirme sürecinde güçlü bir katkı sağladı.

Intel, AMD’nin dışında NVIDIA da birden fazla kişiyi işe aldı. Mavi takım son yıllarda Masooma Bhaiwala, Tom Petersen, Jon Carvill, Antal Tungler, Darren McPhee, Devon Nekechuk ve Damien Triolet gibi isimleri kadrosuna katmıştı. Teknoloji devi, hatırlarsanız geçtiğimiz ay oyun geliştiricileriyle ilişkilerini geliştirmek için son derece deneyimli dört yöneticiyi daha işe almıştı.