Anasayfa Haber Eski Oyunlar Intel 12. Nesil İşlemcilerde Çalışmayabilir

Eski Oyunlar Intel 12. Nesil İşlemcilerde Çalışmayabilir

Denuvo gibi DRM koruma çözümleri ve Intel’in yeni nesil Alder Lake CPU’ları arasında uyum sorunları yaşanabilir.

Intel, kısa süre önce 12. nesil Alder Lake işlemcileri için bir geliştirici kılavuzu yayınlamıştı. Bu kılavuz, geliştiricilerin oyunlarını yeni nesil hibrit işlemciler için optimize etmesini kolaylaştırıyor. Öte yandan yeni nesil CPU’lar ve oyunlar arasında farklı uyumsuzluklar yaşanabilir.

Gamer’s Gospel, Denuvo gibi DRM çözümlerinin Alder Lake‘in hibrit tasarımını desteklemek için güncellemeler alması gerektiğini söylüyor. Oyuncular, oyunlarda daha iyi performans elde etmek için genellikle daha yeni bir işlemci satın alırlar. Ancak Alder Lake yongalarda tak-çalıştır yöntemi yeterli olmayabilir ve DRM geliştiricilerinin özel ilgisi gerekebilir.

Intel, Alder Lake serisinde sağlayıcı söz konusu koruma için özel bir güncelleme yayınlamadığı sürece DRM çözümleriyle uyumluluk sorunları yaşayacağını bir belgede onayladı. Sonuç olarak, DRM’yi oyunlarına uygulayan oyun geliştiricilerinin de aynısını yapması gerekecek. Açıklama ise şu şekilde:

Mevcut veya yaklaşmakta olan oyununuz bir DRM ara yazılımı kullanıyorsa, ara katman yazılımı sağlayıcısıyla iletişim kurmak ve genel olarak hibrit mimarileri ve özellikle de yakında çıkacak olan Intel ADL platformunu desteklediğini doğrulamak isteyebilirsiniz. Modern DRM algoritmalarının doğası gereği, CPU algılamayı kullanmalı ve yaklaşmakta olan hibrit platformlarla uyumlu olmalı. Intel, çözümlerinin yeni platformları desteklediğinden emin olmak için Denuvo* gibi önde gelen DRM sağlayıcılarıyla birlikte çalışıyor.

Hepsi olmasa da AAA oyunların çoğu, korsanlığa karşı savunmak için bir DRM koruması taşıyor. Mavi ekip özellikle Denuvo algoritmasından bahsetti, ancak VMProtect veya SecuROM gibi diğer korumalar da muhtemelen bir güncelleme gerektirecek. Ayrıca Assassin’s Creed Origins gibi bazı oyunlarda birden fazla koruma katmanı var ve birden fazla güncelleme gerekecek gibi görünüyor.

Bu yeni nesil oyunlar için büyük bir sorun olmayacak zira bu geliştiriciler yüksek ihtimalle Alde Lake için güncellemeler sunacak. En büyük sorun ise herhangi bir güncelleme alma ihtimali düşük olan eski oyunlarda ortaya çıkıyor. Bu da oyunların Alder Lake yongalarda çalışmayabileceği anlamına geliyor.