Anasayfa Haber Microsoft, Kendi Surface İşlemcisi İçin Çalışıyor Olabilir

Microsoft, Kendi Surface İşlemcisi İçin Çalışıyor Olabilir

surface işlemcisi

Microsoft da Surface işlemcisi ile kendi işlemcisini üreten şirketler kervanına katılabilir.

Microsoft tarafından bir Surface işlemcisi için çalışmalara başladığı ileri sürülmüş durumda. Tabii ki birçok şirket kendi işlemcilerini tasarlamışken Microsoft’un da bundan geri kalması kaçınılmazdı. Dünyanın en büyük ve en eski teknoloji devlerinden biri olan Microsoft, doğal olarak bu endüstrinin birçok alanında yer alıyor. Şirketin sahne arkasında kendi silikonunu yapıyor olması sürpriz olamaz.

HotHardware‘e göre Microsoft, Yonga Üzerinde Sistem (SoC) mimarisi direktörü arayan bir iş listesi yayınladı. Tabii ki bu tek başına şirketin silikon planlarının açıklayıcı bir işareti değil ancak bu alanda ciddi bir eylem için hazırlandığını gösteriyor.

Microsoft ve AMD arasında özel bir işlemci üzerinde bir ortaklık olduğuna dair söylentiler de olduğunu hatırlatalım. Öte yandan, AMD’nin Ryzen yongaları gibi bir x86/x64 işlemci yerine bunun ARM tabanlı bir Cortex-X1 yongası olduğu iddia ediliyor. Bu, Surface Pro X‘teki SQ1 ve SQ2 yongaları üzerinden Microsoft ile işbirliği yapan Qualcomm için bir baskı olabilir.

Kendi başına bir Surface işlemcisi, Microsoft’a Apple’ın ve yakında Google’ın müşterileri için hem donanım hem de yazılım deneyimlerinde ince ayar yapmaktan keyif aldığı aynı avantajı sağlayabilir.