Anasayfa Makale Netflix ve Steam’e En Hızlı Bağlanan Operatör: TurkNet

Netflix ve Steam’e En Hızlı Bağlanan Operatör: TurkNet

netflix

TurkNet, istatistiklere göre Netflix ve Steam’e en hızlı bağlanan internet sağlayıcısı konumunda.

Pandemi dönemiyle birlikte sinemalardan da iyice uzaklaşarak evlerimizde akıllı televizyonlardan, bilgisayarlardan, telefonlardan ve tabletlerimizden eriştiğimiz online akış servislerinden film ve dizi izler hale geldik. Bu servislerin başında gelen Netflix ise en çok tercih edilen platform diyebiliriz.

Evlere kapanmamız, dizi ve film keyfi dışında oyunlara olan ilgiyi de bir hayli artırdı. Bu ilgi öyle büyük seviyelere ulaştı ki, çeşitli oyun servisleri geçici olarak hizmet dışı kaldı, gecikmeler yaşandı, interneti yavaş olan dışarıda kaldı…

Herkesin bildiği gibi Türkiye’de internet hızı birçok konuda sınırlayıcı etken konumunda. Bu limitlerden doğan sorunları da en çok yukarıda bahsettiğimiz Netflix ve oyun satın alıp oynamamıza yarayan Steam’de yaşıyoruz.

Netflix üzerinden HDR ve 4K bir içerik izlemek, ortalamanın üzerinde bir internet hızı gerektiriyor. Steam’de de bir oyuna hızlı erişmek istiyorsanız, indirme süreleri yine internet hızının ortalamanın üstünde olmasını gerektiriyor. Yavaş bir bağlantı, yukarıda da bahsettiğimiz üzere online oyunlarda lag olarak tabir ettiğimiz çeşitli gecikme ve sunuculara erişememe gibi sorunlar çıkarıyor.

Bu sorunların üstesinden gelmek için tek bir çözüm var: hızlı internet.

Bu konuda da yardıma TurkNet koşuyor. Türkiye’nin başarılı internet servis sağlayıcılarından olan TurkNet, rakiplerine göre avantajlı fiyatlarla, rakiplerinden çok daha yüksek internet hızlarını sunabiliyor. Bunu ise Netflix ve Steam sunucularına en hızlı bağlanan internet servis sağlayıcısı konumunda olmasıyla kanıtlıyor.

Netflix’in en hızlısı: TurkNet

Netflix, web sitesinde düzenli olarak dünya ve ülke bazlı, sunucularına en hızlı ulaşan internet servis sağlayıcısı listesini paylaşıyor. Bu verilere göre 2021’in ilk dokuz ayıyla birlikte son on beş aydır Türkiye’den Netflix’e en hızlı bağlanan internet servis sağlayıcı şirket TurkNet oldu. Kotasız internetleriyle 7/24 aynı hızda Netflix içeriklerine hızla ulaşan TurkNet’liler, limit, kota düşünmeden gerçek sınırsız ve özgür internetin tadını TurkNet ile çıkarıyor.

netflix en iyi operatör
Netflix lider operatörler listesi

Netflix tarafından paylaşılan tabloda, Türkiye’de hizmet veren internet servis sağlayıcılarının servis üzerindeki performansı gözler önüne seriliyor. Bu noktada TurkNet, Türksat Kablo firmasıyla birlikte liderliği paylaşıyor. Ancak TurkNet’in ADSL/VDSL tabanlı hizmeti, şirketi liderliği paylaşmanın ötesine geçiriyor diyebiliriz. Yani daha uygun fiyatlı tarifeler ve daha ulaşılabilir bir hizmet…

Ayrıca TurkNet, Netflix’in de aralarında bulunduğu YouTube, Google, Twitter, Facebook ve Steam gibi birçok şirket ile yapılan peering (ortak ara bağlantı) anlaşması ile, kullanıcılarını ana internet trafiğine sokmadan, dünya devi şirketlerin sunucularına doğrudan kendi altyapısı üzerinden hızla ulaşmasını sağlıyor.

Steam’de de en hızlı

TurkNet, Netflix’in ardından Steam’de de en hızlı ticari internet servis sağlayıcısı konumunda.

TurkNet, dünyanın en büyük online oyun portallarından Steam’in resmi web sitesinden açıklanan rakamlara göre, 2018’den 2021 Ağustos’a kadar tüm aylarda bu platforma Türkiye’den en hızlı ikinci bağlanan internet servis sağlayıcısı konumundaydı. Ancak bu konum Eylül 2021 itibarıyla birinciliğe yükseldi.

steam en hızlı operatör

Steam, yukarıdaki tablo ile son 7 günün indirme oranlarını gösteriyor. Buna göre TurkNet, ortalama 36.2 Mbps indirme hızı ile lider konumda. Liderlik dışında, Türkiye’nin Steam üzerindeki ortalama hızının 21 Mbps olduğunu düşünürsek, oldukça iyi bir rakam olduğunu söyleyebiliriz.

TurkNet yönetimi, Netflix ve Steam liderliklerini şöyle değerlendiriyor: “TurkNet’lilerin, dizi ve filmlere hızla ulaşmasının yanında online oyun portalı Steam’e en yüksek hızla bağlanan kullanıcılar arasında olmaları bizi mutlu ediyor. Biz dünyanın en çok kullanılan internet servislerine, en hızlı bağlanan internet kullanıcılarının her zaman TurkNet’liler olması için yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün de olduğu gibi gelecekte de TurkNet’liler, internette hızlarıyla fark yaratacak.”

Lider TurkNet’in, farklı operatörlerden geçiş için zahmetsiz işlem sürecine sahip olduğunu belirtelim. Yapmanız gerekenler ise şu şekilde;

Farklı operatörlerden TurkNet’e nasıl geçerim?

TurkNet, başka operatörlerden geçmek isteyen kullanıcılar için, mevcut aboneliklerini iptal ettirmeden TurkNet’e geçiş kolaylığı sunuyor. İşlemlere başlamadan önce, TurkNet ile alabileceğiniz tarifeyi, altyapı sorgulaması ile öğrenebilirsiniz.

TurkNet başvurusu öncesi altyapı nasıl sorgulanır?

Türkiye’nin önde gelen internet servis sağlayıcılarından olan TurkNet, internet başvurusu öncesinde altyapınızın hangi teknolojiyi desteklediği ve hangi hızı desteklediğini belirten bir altyapı sorgulama sistemine sahip. Bu sistem sayesinde adresinizdeki altyapının ADSL/VDSL ya da Fiber olup olmadığını ve desteklediği maksimum hızı görebilirsiniz.

turknet adres ile altyapı sorgulama

TurkNet’in altyapı sorgulama sistemi iki şekilde çalışıyor; adres ile sorgulama ve sabit telefon numarası ile sorgulama. Altyapı sorgulaması hakkında daha fazla detay için “TurkNet Altyapı Sorgulaması Nasıl Yapılır?” makalemize göz atabilirsiniz.

Altyapımızı sorguladığımıza göre, gelelim operatör değiştirme işlemlerine.

Müşteriler internet sitesindeki başvuru adımlarını uygulayarak veya telefon üzerinden başvuru yöntemini kullanarak TurkNet’e geçişleri için ilk adımı atıyor. Ardından TurkNet, müşteriler için tüm geçiş sürecini yöneterek zahmetsiz bir geçiş süreci sunuyor. Bu sayede size ayrılan mevcut portu kaybetme riski olmadan ve internetiniz neredeyse hiç kesilmeden geçiş yapabiliyorsunuz.

Bununla birlikte, TurkNet’e geçen kullanıcıların mevcut internet servis sağlayıcı operatörlerindeki cayma bedellerinin 240 TL’si de TurkNet tarafından ödeniyor.

Sizin hiç yerinizden kalkmanıza gerek yok. Mevcut internet aboneliğinizi iptal etmeden TurkNet’e geçiş yapabilirsiniz. İlk olarak başvurunuzu yapıyorsunuz, ardından kurye ile kapınıza gelen operatör değişikliği belgelerini imzalamanız yeterli. TurkNet, sesli onayınızı aldıktan sonra değişiklik talebinizi operatörünüze iletiyor ve 48 saat içerisinde bu talebe cevap verilerek geçişiniz tamamlanıyor.

Farklı operatörlerden geçiş süreci de, daha önce anlattığımız “3 Adımda Nasıl TurkNet’li Olurum?” rehberimizdeki ile benzer ilerliyor. Abonelik başvurusu işlemlerine geçmeden önce altyapı sorgulaması yaparak geçebileceğiniz tarifelere ve kullanabileceğiniz hız miktarına göz atabilirsiniz. Eğer Kablonet, Superonline fiber veya Vodafone fiber altyapısı üzerinden hizmet alıyorsanız direkt geçiş işlemi olmuyor. operatör değişikliği için hizmetinizi iptal ettirip, altyapınızın uygunluğuna göre TurkNet’e başvuru yapabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için: İnternet İptal Ettirmeden TurkNet’e Nasıl Geçilir?

TURKNET LOGO

Tebrikler! Artık siz de TurkNet’lisiniz ve bambaşka bir internet deneyimini keşfetmeye hazırsınız.


TurkNet sponsorluğunda Technopat okurlarına yararlı olması için hazırlanmıştır: https://www.technopat.net/turknet/ bölümünde internet odaklı yardımcı makalelerimizi bulabilirsiniz.

– Advertorial / Reklam –