Anasayfa Haber Windows 11 Görev Yöneticisi Yeni Özellikler Alıyor

Windows 11 Görev Yöneticisi Yeni Özellikler Alıyor

Microsoft, Windows 11 Görev Yöneticisi için iki yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Microsoft, Windows 11 Görev Yöneticisi için iki yeni özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu özellikler Microsoft Edge entregrasyonu ve Eko Modu olarak adlandırılıyor. Microsoft Edge entegrasyonu geçtiğimiz gün kullanıma sunulan Windows 11 Build 22000.282 çalıştıran cihazlarda bulunmakta. Eko Modu özelliğinin ise bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında gelmesi bekleniyor.

MicrosoftEdgeGörevYöneticisi

Yeni eklenen Microsoft Edge entregasyonu ile birlikte Görev Yöneticisi, tarayıcının kullanılan cihazın performansını düşürmemesini sağlamak amacıyla, tarayıcı tarafından kullanılan kaynakları daha iyi yönetebilecek. Microsoft, Görev Yöneticisi’ni kullanarak tarayıcıları yönetme deneyimini geliştirmeyi hedefliyor. Microsoft Edge 94 de Görev Yöneticisi’nin tarayıcı işlemlerini daha iyi temsil etmesi için çeşitli iyileştirmeler ile birlikte geliyor. Yeni entegrasyon ile duyurulan özellikler ise şöyle sıralanıyor;

  • Tarayıcı artık Görev Yöneticisi’nde GPU işlemini ve crashpad işlemini barındırıyor.
  • Görev Yöneticisi artık uzantılar ve eklentiler için işlem türünü ve uzantının adını görüntüleyecek.
  • Sekmeler artık siteyi, simgeyi ve konu adını içerecek. InPrivate sekmeleri için, site adı ve simgesi, özel göz atma oturumunu yansıtmak için genel bir simge ile değiştirilecek. Reklamlar gibi alt çerçeveler için ise Görev Yöneticisi’nde “alt çerçeve” ve alt çerçevenin URL’sini görebileceksiniz.
  • Görev Yöneticisi artık çalışanları ve hizmet çalışanlarını da listeleyebilir.

Microsoft’un ayrıca Görev Yöneticisi için yeni bir Eco modu üzerinde çalıştığı da bildiriliyor. Bu özellik sayesinde kaynağı yoğun bir biçimde kullanan uygulamalara karşı önlem olmak mümkün olacak. Bir uygulama için Eco modu açıldığında, Microsoft işlemin önceliğini düşüğe çekerek diğer uygulamaların sistem kaynakları için öncelik almasına izin verecek. Son olarak bu özelliğin, bu yıl sonlarında veya gelecek yılın başlarında kullanıma sunulacağını da tekrardan belirtelim.