Anasayfa Haber 2006 Çıkışlı Pentium 4 Sistemde Windows 11 Çalıştırıldı

2006 Çıkışlı Pentium 4 Sistemde Windows 11 Çalıştırıldı

Windows 11 kısıtlamalarını aşmanın çeşitli yöntemleri çıkmaya devam ederken, 2006 yılında çıkış yapan tek çekirdekli bir CPU ile yeni işletim sistemi çalıştırıldı.

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 11, katı sistem gereksinimleri ve çeşitli tartışmaların ardından resmi olarak çıkış yapmıştı. Redmond devi birçok kişinin eleştirdiği katı sistem gereksinimlerinden vazgeçecek gibi görünmüyor. Öte yandan internet ortamında donanım sınırlamalarını aşmanın birçok yolu dolaşıyor.

@Carlos_SM1995 isimli bir kullanıcı, işletim sistemini Microsoft’a göre uyumsuz olan bir donanıma kurmayı ve çalıştırmayı başardı. Peki bu sistemde kullanılan çip neydi? 2006 yılında piyasaya sürülen tek çekirdekli bir Pentium 4 661 CPU. Bu işlemcinin Hyper-Threading özelliğine sahip olduğunu da hatırlatalım.

Microsoft aslında işletim sistemini şirket tarafından amaçlandığı şekilde ve sorunsuz bir halde çalıştırmayı amaçlıyor. TPM, Güvenli Önyükleme veya Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik (VBS) özellikleri gibi kimsenin kullanmayacağı özellikleri devre dışı bırakarak bu gereksinimlerin bazılarını ortadan kaldırmanın bir çok yolu olduğunu daha önce belirtmiştik. Bu yöntemlerle Windows 11’i kullanmak mümkün olduğu gibi Windows Update aracılığıyla güncellemeleri almak da mümkün.

İşin özeti, geliştirici bazı kısıtlamalar sunsa bile Windows 11 yapılarını eski sistemlerde kullanmaya birçok kullanıcı var, hatta işlemci 2006’dan bir Pentium 4 modeli olsa bile. Ancak işletim sistemi özelliklerini devre dışı bırakırken doğal olarak bazı riskler doğuyor ve Microsoft bu konuda sorumluluk kabul etmiyor.