Anasayfa Haber Facebook, İsim Değişikliği Düşünüyor Olabilir

Facebook, İsim Değişikliği Düşünüyor Olabilir

Facebook İsim Değişikliği

Metaverse’e odaklanmak isteyen Facebook, isim değişikliği yapmak istiyor olabilir.

Facebook, son birkaç yıldır veri gizliliği, güvenlik, algoritmasının nasıl çalıştığı vb. konularla ilgili tartışmaların odağında. Son zamanlarda, eski bir muhbir olan Frances Haugen, bir dizi şirket belgesini sızdırdı ve hatta Kongre’de Facebook’un ana amacının platform kullanıcılarına zarar verse bile kârı en üst düzeye çıkarmak olduğu konusunda ifade verdi. Son olarak ise Facebook cephesinin yeniden markalaşmayı yani isim değişikliği yapmayı düşündüğünü iddia eden yeni bir rapor ortaya çıktı. The Verge, konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir kişiye atıfta bulunuyor.

Esasen Facebook, aynı adı taşıyan sosyal medya platformundan başka bir şeyle tanınmak istiyor. Konsept henüz emekleme aşamasındayken, Metaverse insanların kulaklıklarını takıp sanal bir dünyada yaratmak, alışveriş yapmak, öğrenmek, oyun oynamak, çalışmak veya sadece arkadaşlarla takılmak için bir araya gelmelerine izin verecek. Facebook, gerçek hayattaki etkileşimleri taklit ettiği için bu alanı daha organik bir his olarak görüyor.

Özel bir marka adına sahip bir ana şirket olarak ayrılmak, hiyerarşik bir bakış açısından da mantıklı olacaktır. Yeni kurulan ana şirket Facebook, WhatsApp, Instagram, Oculus ve daha fazlası gibi platformları denetleyecek.

Haberde, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in şirketin 28 Ekim tarihindeki etkinliğinde yeniden markalaşma hakkında konuşacağı iddia ediliyor ancak bunun daha erken gerçekleşmesi de mümkün. Yeni ismin görünüşe göre üst düzey liderlik ekibinin birçok üyesinden bile gizli tutulduğu da tahminler arasında. Konuyla ilgili olarak Facebook cephesinden herhangi bir açıklama da yapılmış değil.

Eylül ayında Facebook’un Ray-Ban Stories akıllı gözlüğü satışa çıkardığını da hatırlatalım.