Anasayfa Haber SilverStone, SSD’ler için PlayStation 5 Uyumlu Soğutucu Geliştirdi

SilverStone, SSD’ler için PlayStation 5 Uyumlu Soğutucu Geliştirdi

Birçok SSD fabrika çıkışlı olarak soğutucudan yoksun olarak gelirken SilverStone’un harici soğutucusu PS5 için tam uyumlu olacak şekilde tasarlandı.

Pek çok şirket Sony’nin PlayStation 5 oyun konsolu için özel olarak tasarladığı M.2 SSD’leri duyurmuş olsa da halihazırda bazı SSD’lere sahip olan ve bunları kullanmak isteyen oyunseverler var. Tayvanlı SilverStone ise bu kitle için PS5’e tam uyum sağlayan TP05 soğutucusunu piyasaya sürdü.

SilverStone TP05 (SST-TP05B), 5,6 mm z yüksekliğine sahip bir alüminyum soğutucu, bir alüminyum alt kapak ve iki tür termal pedden oluşuyor. Hermitage Akihabara’ya göre soğutma sistemi herhangi bir M.2-2280 SSD ile kullanılabiliyor ve zorlu iş yükleri altında iyi bir ısı dağılımı sağlayabiliyor.

PlayStation 5, üçüncü taraflarca üretilen hazır SSD’lere destek sunuyor fakat bazı özel gereksinimler var. Sürücü ilk olarak PCIe 4.0 x4 arayüzüne sahip olmalı ve 5500 MB/sn üzerinde sıralı okuma hızı sağlamalı. Sony ayrıca SSD’lerin mutlaka soğutuculu olarak kullanılmasını öneriyor. Ayrıca soğutucunun kalınlığı 8 mm’yi geçmemeli ve 2.45 mm’den daha kalın olmamalı.

Birçok kullanıcı halihazırda bir SSD’ye sahip olabilir veya soğutucusuz bir SSD satın almayı düşünebilir. SilverStone’un çözümü ise bu sırada devreye giriyor ve mantıklı bir çözüm sunuyor.

PlayStation 5 için bir SSD takma rehberi hazırlamıştık ve tüm detayları bu rehberimizde bulabilirsiniz.