Anasayfa Haber Windows 11 Beta Kullanıcıları, Android Uygulamalarını Test Edebiliyor

Windows 11 Beta Kullanıcıları, Android Uygulamalarını Test Edebiliyor

Windows 11 Android

Microsoft, Windows 11 beta kullanıcıları için Android uygulamalarını denemenin önünü açtı.

Microsoft tarafından sonunda Windows 11 işletim sisteminde Android uygulamalarını deneme şansı sunulmuş durumda. Microsoft, Amazon Appstore’u etkinleştiren ve Android uygulamalarını Windows’ta çalıştırmayı destekleyen bir Insider Preview beta yayınladı. İlk testin bir parçası olarak yalnızca 50 seçilmiş uygulama mevcut ancak Microsoft önümüzdeki aylarda daha fazlasını vaat ediyor.

Amaç ise daha önce olduğu gibi Android uygulamalarının Windows 11’e ait olduğunu hissettirmek. Kullanıcılar çoklu görev yapabiliyor, bildirimleri kontrol edebiliyor ve Windows erişilebilirlik özelliklerini kullanabiliyor. Fare ve klavye girişi de mevcut ancak birçok uygulama tahmin edeceğiniz gibi dokunmatik ekrandan faydalanıyor.

Beta şu an için yalnızca ABD’de AMD, Intel ve Qualcomm yongaları kullanan uyumlu cihazlar için sunuldu. Öte yandan bu, Android uygulamalarının piyasaya sürüldüğünde mevcut olmamasından dolayı çoğu kullanıcıyı memnun etmeyecek diye tahmin ediyoruz. Resmi bir sürümden önce de bir süre beklemeniz gerekecek. Yine de bunun bir başlangıç olduğunu ​​ve gecikmenin korktuğumuz kadar uzun olmayacağını söyleyebiliriz.