Anasayfa Haber Aorus, Taşınabilir Project Cielo Konsept PC Tasarımını Tanıttı

Aorus, Taşınabilir Project Cielo Konsept PC Tasarımını Tanıttı

Project Cielo, modüler yapısı, dahili pili ve 5G bağlantısıyla birlikte sıra dışı bir tasarıma sahip.

Aorus, oyun masaüstü sistemlerini neredeyse tamamen kablosuz hale getirmeye odaklanan yeni bir konsept PC duyurdu. Project Cielo adındaki modüler parçalar içeren sistem sadece kasa, dahili bir pil ve bir hoparlörden oluşuyor.

Bilgisayarlarda modüler kelimesi kullanıldığında genelde parçaların kolaylıkla değiştirilebilir olduğu düşünülür ve bu tam olarak Project Cielo’nun odağında yer alıyor. Ancak bu parçalar geleneksel PC oyuncularının bekleyebileceği bileşenlerden oluşmuyor.

Aorus, “Project Cielo, oyunun geleceğini belirleyen 5G bağlantısını, modüler tasarımı ve olağanüstü taşınabilirliği bir araya getiriyor” şeklinde bir yorum yapıyor.

Şirket açıklamasında “5G” kelimesini kullansa da bu konuda ayrıntıya girmemiş. Bu aynı zamanda projenin geleneksel internet bağlantısını bırakıp tamamen 5G bağlantısını kullanabileceğini getiriyor.

Pek çok PC sahibi belirli zamanlarda sistemini yükseltmeyi düşünüyor, ancak Project Cielo ile bu süreç nasıl yürüyor? Öte yandan anakart ve işlemciyi yükseltmek mümkün mü? Yeni yaklaşımla ilgili halen birçok soru işareti bulunuyor ve bunun zaten bir konsept tasarım olduğunu belirtmiştik.

Aorus’un yeni sistemlerinin ne zaman üretileceği veya gerçekten üretime girip girmeyeceği hakkında hiçbir bilgimiz yok. Project Cielo, Razer’ın Christine Projesi ile bazı konularda benzer noktaları paylaşıyor. Yeni fikir en azından kağıt üzerinde güzel görünüyor, ancak Aorus’un sağladığı bilgiler oldukça kısıtlı.