Anasayfa Haber Apple, Küresel Kıtlık Nedeniyle Siparişleri Erteleyebilir

Apple, Küresel Kıtlık Nedeniyle Siparişleri Erteleyebilir

Küresel bileşen kıtlığı nedeniyle arzın talebi karşılayamadığı ve Apple’ın gönderim sürelerini erteleyeceği bildirildi.

Apple kısa süre önce iPhone, iPad ve MacBook Pro cihazlarının yeni modellerini duyurdu ve bu da birçok kişinin cihazında yükseltmesine neden olacak. Öte taraftan Bloomberg‘e göre Apple, birçok siparişin Kasım ve Aralık ayına ertelenmesine neden olabilecek bileşen sıkıntısıyla karşı karşıya kalmış durumda.

Teknoloji devi, şimdiye kadar elektronik bileşenlerin tedarik sürecini oldukça iyi yönetmeyi başardı ve M1 tabanlı Mac’lerle birlikte A14 tabanlı iPhone ve iPad’leri elde etmek mümkündü. Ancak şimdi ise Apple da dillerden düşmeyen bileşen kıtlığından etkilenmiş görünüyor.

Bloomberg, Apple’ın 2021 için iPhone 13 üretim hedeflerini Broadcom ve Texas Instruments’ın yeterli parça sağlamakta zorlandığı için 10 milyon adet azalttığını bildirdi. Bunun yanında uzun teslimat süreleri Apple’ın akıllı telefonları ve tabletleriyle sınırlı değil. Şirketin en yeni M1 Pro veya M1 Max tabanlı MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarının teslimat süreleri dört ila beş haftaya düşerken, daha güçlü iMac 24 inç yapılandırmaları da bir aydan fazla sürüyor. En yeni 7. nesil Apple Watch bile bugün sipariş edilirse yalnızca Aralık ortasına kadar teslim edilecek. Buna karşılık M1 tabanlı MacBook Air kısa sürede teslim edilebiliyor.

Yeni MacBook Pro, Apple’ın 2016’dan bu yana ürün yelpazesine yaptığı en büyük güncelleme diyebiliriz. Bir HDMI çıkışı, bir SD kart okuyucu ve bir MagSafe şarj bağlantı noktasının yanı sıra ProMotion özellikli bir mini LED ekran kullanılıyor. Diğer yükseltmelerle birlikte MacBook Pro dizüstü bilgisayarlara olan talebin rekor kırabileceği söyleniyor. Asıl soru ise Apple’ın bu talepleri karşılayıp karşılayamayacağı. Bu arada şirketin daha büyük ekranla gelen 7. nesil Apple Watch’u da uzun teslim süreleriyle karşı karşıya.

Apple, birkaç çeyrektir resmi satış bilgilerini sağlamadı, bu nedenle şirketin beklentileri hakkında bir fikir yok. Wall Street analistleri, Apple’ın 2021 yılının dördüncü çeyreğinde takvimde bir önceki yılın aynı dönemine göre %7 artışla yaklaşık 120 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyorlar.