Anasayfa Haber Google Chrome 95 Sürümü Kullanıma Sunuldu

Google Chrome 95 Sürümü Kullanıma Sunuldu

Chrome95

Google Chrome 95, Material You özelliklerini tüm Android kullanıcılara sunuyor.

Google, geçtiğimiz ay Chrome 94‘ü kullanıma sunarak HTTPS-First modu, Chrome Sharing Hub, daha az karmaşık hale getirilmiş bir Ayarlar sayfası ve diğer yeni özellikler gibi birkaç yeni iyileştirme getirmişti. Google şimdi ise yeni bir sürümü kullanıcılara sunuyor. Kullanıma sunulan son sürüm Chrome 95, Android 12’deki tüm kullanıcılar için Material You Makeover, güvenli ödeme onayı, sekme gruplarını kaydetme yeteneği ve daha fazlasını getiriyor.

Google, geçtiğimiz aylarda Google Chrome Android sürümünü Material You ögeleriyle yavaş yavaş güncellerken, kullanıcıların yeni tasarımı elde edebilmek için birkaç Chrome bayrağını etkinleştirmeleri gerekiyordu. Ancak şimdi bu durum değişiyor gibi gözüküyor. Android Police’de yer alan bir habere göre, Chrome 95 ile yeniden tasarlanan Material You ögeleri artık Android 12’de varsayılan olarak herkes tarafından erişilebilir hale getirilmiş.

GoogleChrome95

Chrome 95 ayrıca, çevrimiçi ödemeler için tutarlı ve güçlü kimlik doğrulama deneyimi sağlamak üzere WebAuthn’a yeni bir ödeme uzantısı da sunuyor. Google, yeni özelliği duyurduğu gönderisinde, “Güvenli ödeme onayı, WebAuthn’un yardımıyla web’deki ödeme doğrulama deneyimini artırıyor. Bu özellik, WebAuthn’a yeni bir ödeme uzantısı ekliyor. Bu uzantı, banka gibi güvenilir bir tarafın, güvenli ödemeyi kullanarak “Ödeme İsteği API’si” aracılığıyla herhangi bir satıcı tarafından sorgulanabilen bir PublicKeyCredential oluşturmasına olanak tanıyor.” diyerek özelliğin sunduğu deneyimden bahsetmekte.

GoogleChrome95

En son Chrome sürümü, sekme gruplarını kaydetme seçeneğini de kullanıcılara sunuyor. Ancak bu özellik, halihazırda bir bayrağın arkasında gizlenmiş durumda. Kullanıcıların, bu özelliği denemek istiyorlarsa, “chrome://flags/#tab-groups-save” bayrağını etkinleştirmeleri ve tarayıcıyı yeniden başlatmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra, bir Reddit kullanıcısı olan /Arnas_Z tarafından tespit edildiği üzere Google, Chrome 95 sürümü ile Android 5.0 Lollipop çalıştıran cihazlar için de desteği sonlandırıyor.

Son olarak Chrome 95’in, önümüzdeki günlerde Windows, Mac, Android ve iOS’taki kararlı kanalda kullanıma sunulacağını belirtelim.