Anasayfa Haber Tesla, Üçüncü Çeyrekte Rekor Gelir Açıkladı

Tesla, Üçüncü Çeyrekte Rekor Gelir Açıkladı

Tesla Bİtcoin

Tesla, rekor teslimat seviyeleri nedeniyle rekor gelir elde ettiğini duyurdu.

Tesla, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, yaklaşmakta olan fabrikalarının ve tedarik zincirinde meydana gelen ters rüzgarların, rekor teslimatların akabinde Wall Street’in üçüncü çeyrek gelir beklentilerini geçmesinin ardından kar marjları üzerinde baskı yaratacağını belirtiyor. Dünyanın en değerli otomobil üreticisi olma unvanını taşıyan şirket, salgını ve küresel tedarik zinciri krizini rakiplerinden daha iyi atlatmış gibi gözüküyor. Zira şirket, Çin’deki fabrikasındaki üretim artışıyla desteklenen Temmuz-Eylül döneminde üst üste beşinci çeyrek rekor gelir elde etti.

Bununla birlikte Elon Musk liderliğindeki Tesla, tedarik zinciri kesintilerinin sona ermesi ve Berlin ile Teksas’taki yeni fabrikalarda üretimi hızlandırdığı için önümüzdeki çeyreklerde daha yüksek kazanç elde edebilir. Tesla Finans Direktörü Zachary Kirkhorn, yeni fabrikalara da atıfta bulunarak “Önümüzde oldukça uzun bir uygulama yolculuğu var.” diyerek durumu özetlemiş. Bunun yanı sıra, nikel ve alüminyum gibi hammaddelerin fiyat dalgalanmalarının maliyet yapısı açısından belirsiz bir ortam yarattığını da sözlerine ekliyor.

Durum bundan ibaret olsa da Tesla’nın bu yıl teslimatları yüzde 50 artırma planının biraz ilerisinde olduğu belirtiliyor. Kirkhorn, “4.çeyrek üretimi büyük ölçüde parçaların mevcudiyetine bağlı olacak, ancak sürekli büyüme için çalışıyoruz.” dedi. Bunun yanı sıra, Elon Musk’ın ilk kez üç aylık kazanç çağrısında yer almadığını da belirtmek gerekiyor. Bu durum, ünlü CEO’nun son düşüncelerini duymak isteyen yatırımcıları da hayal kırıklığına uğratmış olabilir. Zira, bu yıl yaklaşık yüzde 23 yükselen Tesla hisseleri, geçtiğimiz gün yapılan açıklamanın ardından yüzde 0,6 oranında bir düşüş gösterdi.

Son olarak Tesla’nın üçüncü çeyrek gelirinin, bir yıl önce olan 8.77 milyar dolardan 13.76 milyar dolara yükseldiğini de belirtelim.