Anasayfa Haber Xbox Konsollar için 512 GB ve 2 TB Genişletme Kartı Tanıtıldı

Xbox Konsollar için 512 GB ve 2 TB Genişletme Kartı Tanıtıldı

Xbox Series X ve Series S konsollarda kullanılmak üzere yüksek kapasiteli 2 TB ve düşük bütçeli 512 GB ek depolama seçenekleri sunuluyor.

Microsoft ve Seagate, Xbox Series X/S genişletme kartları için iki yeni kapasitenin daha geleceğini duyurdu. Daha önce sadece 1 TB’lık bir harici SSD kullanıma sunulmuştu ve 249 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyordu. Şimdi ise 512 GB ve 2 TB depolama sağlayan özel sürücüler geliyor.

Xbox Series X ve S için hazırlanan Seagate 512 GB Depolama Genişletme Kartı, Kasım ayının ortasında satışa çıkacak ve 139.99 dolarlık fiyatla ön siparişe açıldı. 2 TB olan model ise Aralık ayının başlarında bekleniyor. Kapasite iki katına çıkıyor olsa da neyse ki fiyat ikiye katlanmıyor. 2 TB genişletme kartı 399.99 dolarlık fiyatla satışa çıkacak.

Sony, PlayStation 5 oyun konsolunda belirli gereksinimler istese de üçüncü taraf M.2 SSD’lerin kullanımına izin veriyor. Microsoft ise Xbox Series konsol kullanıcılarına özelleştirme konusunda aynı esnekliği sağlamadı. Bununla birlikte Sony, Nextorage markası aracılığıyla PS5’e özel bir SSD piyasaya sürmüştü.