Anasayfa Haber Micron, Japonya’da 7 Milyar Dolarlık DRAM Tesisi Kuruyor

Micron, Japonya’da 7 Milyar Dolarlık DRAM Tesisi Kuruyor

Önde gelen bellek üreticilerinden Micron, 2024’te faaliyete geçmesi beklenen tesisin yanı sıra önümüzdeki on yıl içinde Ar-Ge için 150 milyar dolar harcama yapacak.

Intel ile gerçekleştirdiği 3D XPoint girişimini geride bırakan Micron, Japonya’daki üretim kapasitesini genişletmek üzere adımlar atıyor. Şirket ayrıca bir DRAM fabrikası için ABD’yi de düşünüyor, ancak bu süreç ABD Kongresi’nin vergi teşviklerine ve desteklerine bağlı olacak.

Micron Technology, batı Japonya’daki Hiroşima vilayetinde kurulacak yeni bir üretim tesisi kurma planlarını duyurdu. 3D XPoint fabrikasını Texas Instruments’a sattıktan sonra tüketici pazarından uzaklaşan teknoloji devinin yeni çip fabrikası veri merkezi için gelişmiş DRAM üretecek.

Nikkan Kogyo gazetesine göre proje yaklaşık 800 milyar yene (yaklaşık 7 milyar dolar) mal olacak ve Micron şu anda Hiroşima’daki mevcut kampüsünün yakınında arazi satın alma sürecinde. Öte taraftan şirketin Japon yetkililerle görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerin iyi ilerlediği belirtildi. Her şey planlandığı gibi giderse yeni tesis 2024 yılında faaliyete geçecek.

Micron ayrıca ABD sınırları içinde bir bellek fabrikası kurmak için planlar yapıyor. Kuzey Amerika’da bir çip fabrikası kurmanın maliyeti, Asya’ya kıyasla %45 daha yüksek olduğundan dolayı bu kararı almak zor olacak.

Micron’un başkan yardımcısı ve baş işletme yetkilisi olan Sumit Sadana, küresel yarı iletken pazarının yaklaşık yüzde 30’unu temsil ettikleri için ABD’de daha fazla bellek yongası üretilmesi gerektiğine inanıyor. Şu anda tüm bellek yongalarının yalnızca yüzde ikisi ABD’de üretiliyor ve Sadana, bu sayının artırılmasının hem ulusal güvenlik hem de tedarik zinciri esnekliği meselesi olduğunu söylüyor.

Yarı iletken alanındaki diğer şirketler gibi Micron da önümüzdeki on yılda üretim kapasitesini genişletmenin yanı sıra araştırma ve geliştirmeye 150 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor.