Anasayfa Haber Squid Game Uygulamaları Kötü Amaçlı Yazılımlar İçeriyor

Squid Game Uygulamaları Kötü Amaçlı Yazılımlar İçeriyor

Google Play Store üzerinden herhangi bir Squid Game uygulaması indirmeden önce dikkatli olmakta yarar var.

Netflix’in son günlerde dillerden düşmeyen dizisi Squid Game’in resmi bir uygulaması bulunmuyor. Ancak ESET’in Android kötü amaçlı yazılım araştırmacısı Lukas Stefanko, Play Store’da seriyle ilgili 200’den fazla uygulamanın listelendiğini ve bunlardan bazılarının Google’ın güvenlik önlemlerini aşan kötü amaçlı yazılımlar içerdiğini söylüyor.

Google tarafından yakalanmadan ve Play’den çıkarılmadan önce en az 5.000 kez indirilen bir kötü amaçlı uygulama, bir Android güvenlik araştırmacısı tarafından keşfedildi ve ardından ESET Android kötü amaçlı yazılım araştırmacısı Lukas Stefanko tarafından analiz edildi. Her ikisi de bunun Joker olarak bilinen tanınmış bir kötü amaçlı yazılım olduğunu söylüyor. Bu durumda duvar kağıdını indiren herkes, reklam sahtekarlığının kurbanı olabilir veya haberi olmadan maliyetli SMS hizmetlerine kaydolabilir.

Joker daha önce Play Store’da birçok kez ortaya çıkmıştı. Bu yazılım kayıt sürecini simüle ederek kullanıcıların gizlice premium hizmetlere abone olmasını sağlıyor. Ayrıca SMS mesajlarını, kişi listelerini ve cihaz bilgilerini de çalabiliyor. 2019 yılında 472.000’den fazla indirilen 24 uygulamada tespit edildi ve geçen yıl Google mağazasında 64 yeni varyant ortaya çıktı.

İyi haber şu ki Google, bahsi geçen uygulamayı mağazadan kaldırdı, ancak en az 5.000 kez indirildikten sonra. Sonuç olarak Squid Game uygulamalarını indirirken kullanıcıların temkinli olmasında fayda var.