Anasayfa Haber Türk Siber Güvenlik Şirketi Picus, 24 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Türk Siber Güvenlik Şirketi Picus, 24 Milyon Dolar Yatırım Aldı

picus security logosu

Türk siber güvenlik ekosisteminin önemli şirketlerinden olan Ankara merkezli Picus Security, 24 milyon dolar yatırım aldı.

Otomatik saldırı testleri, ağ ve sistem güvenliği alanında ürünler geliştiren Picus Security, yatırımcılardan 24 milyon dolar B serisi finansman aldı.

Picus tarafından geliştirilen birçok teknoloji küresel çapta oldukça katma değer arz ediyor. Fidye yazılımı çeteleri, APT grupları, bağımsız aktörler gibi çeşit çeşit bilgisayar korsanı profiline benzer şekilde otomatik saldırılar yapmaya yarayan ürünlerle 11.000’den fazla saldırı tekniği ile simüle edilebiliyor, aynı zamanda yine 70.000 kadar öneriyle kurum ve kuruluşlardaki güvenlik zafiyetleri hızlıca kapatılabiliyor.

Uluslararası alanda 2019’dan beri yüzde 400 büyüme yakalayan Picus, toplam finansmanını 33 milyon dolara kadar çıkardı. Bu finansmanlar şirketin küresel anlamda büyümesi için kullanılacak.

Ayrıca Picus bünyesinde kurulan Purple Academy en son siber saldırılar hakkında bilgi edinmek isteyenlere belli başlı konularda ücretsiz online eğitim imkanı da sunuyor. 160 ülkeden 4.500’den daha fazla siber güvenlik meraklısı bu eğitimlerden faydalanıyor.