Anasayfa Haber Üst Sınıf Arc Alchemist GPU, 800 Dolarlık Fiyatla Çıkabilir

Üst Sınıf Arc Alchemist GPU, 800 Dolarlık Fiyatla Çıkabilir

Intel, GeForce RTX 3080 performansına yakın olması beklenen amiral gemisi Arc ekran kartı için 800-850 dolar civarında bir fiyatlandırma yapabilir.

Intel, kısa süre önce devam eden resmi Xe HPG Scavenger Hunt tanıtım kampanyasının ikinci aşamasına yakında geçiş yapacak. Görünüşe göre şirket, bu kampanyayla birlikte yakında çıkacak olan Xe Arc Alchemist harici oyun kartlarının fiyatlandırmasıyla ilgili yanlışlıkla detaylar verdi. Performans açısından şirketin premium modeli üst düzey AMD ve NVIDIA kartlarla rekabet edebilir, ancak şu an bilgilerimiz kısıtlı ve bekleyip görmemiz gerekiyor.

Xe-HPG Scavenger Hunt’ın hüküm ve koşulları, Intel’in yaklaşan Alchemist GPU’larının tahmini fiyatını dolaylı olarak ortaya çıkarmış olabilir. Ödül, tahmini değeri 900 dolar ve 700 dolar olan Premium ve Performans segmentlerini temsil eden iki ekran kartı içeriyor. Ancak buna PC ve Intel Arc ürünleri için 3 veya 6 aylık Xbox Game Pass de dahil.

100 kişiye verilecek büyük ödülde bir “Arc Premium” ekran kartı ve 6 aylık Xbox Game Pass üyeliği bulunuyor. 200 kişi ise “Arc Performance” ekran kartına ve üç aylık Xbox Game Pass aboneliğine sahip olacak. Game Pass ücretlerini çıkardığımızda premium model için 825 dolar ve performans sınıfındaki model için 650 dolarlık bir fiyat ortaya çıkıyor. Ancak resmi duyuruda bir esneklik olabilir ve fiyatlar 50-100 dolar civarında fark edebilir.

Şu anda üst, orta ve giriş düzeyi olmak üzere en az üç Alchemist ekran kartı bekliyoruz. En tepedeki model muhtemelen 4096 GPU çekirdeği (veya ALU’lar) ve 16 GB’a kadar GDDR6 bellekle birlikte gelecek. Performans konusunda henüz kesin bir bilgimiz yok, ancak genel TFLOPS hesaplamalarına bakılırsa RTX 3070 Ti veya RTX 3080 seviyesinde olabilir. Bununla birlikte mimari ve sürücüler de büyük önem taşıyor.

Intel, duyuru için ASUS, Gigabyte ve MSI gibi üçüncü taraf ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Mavililer yeni kartların 2022 yılının ilk çeyreğinde piyasada yerini alacağını doğrulamıştı. Bazı söylentiler ise Xe-HPG mimarili GPU’ların ikinci çeyreğe ertelenebileceğini gösteriyor.