Anasayfa Haber Radeon Instinct MI250X, 128 GB HBM2E Bellekle Geliyor

Radeon Instinct MI250X, 128 GB HBM2E Bellekle Geliyor

500W TDP ve 110 Yürütme Birimine sahip olan CDNA 2 tabanlı Instinct MI250 serisi, Intel Ponte Vecchio GPU’larla rekabet edecek.

AMD, son yıllarda oyuncular için tasarladığı Radeon ekran kartlarının yanı sıra bilgi işlem tarafında da önemli işler ortaya koyuyor. Çok yongalı GPU’ya sahip olan ve yakında beklenen CDNA 2 mimarili Instinct MI200 grafik hızlandırıcının detaylarından bahsetmiştik. Şimdi ise MI250 serisiyle ilgili ilk ayrıntılar geldi.

Güvenilir bir sızıntı kaynağı olan ExecutableFix, AMD’nin Radeon Instinct MI250X hızlandırıcısına ait yeni özellikler paylaştı. Aynı zamanda kırmızı ekibin Radeon Instinct MI250 ve MI250X olmak üzere iki modeli piyasaya süreceği söyleniyor, ancak yalnızca MI250X’e ait özellikler mevcut.

Radeon Instinct MI250X, 7nm üretim teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve CDNA2 mimarisine sahip Aldebaran silikonu ile geliyor. Sızıntı kaynağı, GPU’nun OAM (Açık Hızlandırıcı Modülü) form faktörüne dayandığını ve bu nedenle onu bir PCIe sunumunda görmemizin olası olmadığını belirtiyor.

Yaklaşan Instinct hızlandırıcı çok çipli bir modül (MCM) tasarımına sahip ve AMD’nin Infinity Fabric ara bağlantısıyla birbirine bağlanan iki yonga kalıbı taşıyor. Grafik işlemcisi 1,7 GHz’de çalışan 110 bilgi işlem birimi barındırıyor ve bunun yanında 128 GB HBM2E bellekle birlikte çalışıyor.

Radeon Instinct MI250 modeli büyük olasılıkla daha az işlem birimi ve daha düşük saat hızlarıyla gelecek. Güç tüketimine gelince, Radeon Instinct MI250X görünüşte 500W TDP’ye sahip. Öte taraftan Intel Ponte Vecchio 600W TDP ile geliyor ve bir Intel belgesi, OAM’nin sıvı soğutma gerektireceğini ortaya koydu.