Anasayfa Haber Windows 11 Üzerinde Google Play Store Çalıştırıldı

Windows 11 Üzerinde Google Play Store Çalıştırıldı

Bir geliştirici, bulduğu bazı karmaşık yollarla birlikte Google Play Store’u Windows 11 üzerinde çalıştırmayı başardı.

Microsoft, Windows 11 için Android alt sistemini test etmeye başladı ve sınırlı sayıda kullanıcı bazı uygulamaları Amazon AppStore’dan indirebiliyor. Android uygulamalarının Windows 11’de kullanılabilirliği, büyük ölçüde Amazon Appstore’da yayınlanan öğelere bağlı olacak. Ancak bazı yöntemlerle birlikte APK’ları yüklemek ve hatta Play Store’u bile çalıştırmak mümkün.

Geliştirici ADeltaX, Android için Windows Alt Sisteminde değişiklikler yaparak Google Play Store desteğinin kilidini açmayı başardı. Yeni başlayanlar için uygun olmayan Play Store çalıştırma yöntemi, hem Google Play hizmetleri hem de Google Play Store için oturum açma olanağı sağlıyor.

Bu yöntem herhangi bir Android uygulamasının Windows 11’e yüklenmesinin önünü açıyor ve Google Play hizmetlerini kullanan uygulamalarda da işe yarayabilir. Komut dosyası GitHub‘da bulunuyor, ancak şu anda bu yolun temel kullanıcılar için uygun olmadığı söylenmiş. Yani tam olarak ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız keşfedilen bu açıktan uzak durmak daha iyi olabilir.

Android desteği yeni teste açılmasına rağmen şimdiden birçok yöntem keşfedilmeye başladı ve gelecekte yeni yöntemler göreceğimiz aşikâr. Bu sebeple tüm süreci basitleştiren üçüncü taraf araçların yayınlanmasını bekleyebiliriz.

Microsoft, Windows 11’de Android uygulama desteğini geliştirmek için resmi olarak Amazon ile birlikte çalışıyor. Ancak Amazon’un masaüstü işletim sistemine ne zaman daha fazla uygulama getirebileceğine dair bilgimiz bulunmuyor.