Anasayfa Haber Sony Xperia PRO-I Duyuruldu! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Sony Xperia PRO-I Duyuruldu! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Sony Xperia PRO-I özellikleri

Görüntülemeye odaklı bir akıllı telefon olan Sony Xperia PRO-I özellikleri ile neler sunuyor? İşte cevabı.

Sony, en yeni Xperia Pro akıllı telefon modelini duyurdu. Adındaki “I” takısının “Görüntüleme” anlamını taşıdığı Sony Xperia PRO-I, faz algılamalı otomatik odaklanma destekli 1.0 inç kamera sensörü ile dikkat çekiyor. İşte diğer Sony Xperia PRO-I özellikleri ve fiyatı.

Sony Xperia PRO-I Özellikleri

Sony Xperia PRO-I, gücünü 12 GB LPDDR5 RAM ve 512 GB dahili depolama ile birleştirilmiş bir Snapdragon 888 çipsetten alıyor. Çoğu Android amiral gemisinin aksine, cihaz size mevcut depolamanızı 1 TB’a kadar microSD kartla genişletmenizi sağlıyor. Ayrıca ürün 4500mAh pile sahip ve beraberinde birçok üreticinin artık sağlamadığı 30W güç adaptörü ile birlikte geliyor. Xperia PRO-I, 120 Hz yenileme hızını destekleyen 6,5 inç 4K OLED ekrana sahip. Artık birçok cihazda görmediğimiz 3,5 mm kulalık girişi ise mümkün olan en iyi sesi vermeyi amaçlayan Sony’nin LDAC ve DSEE teknolojilerini sunuyor.

Kamera tarafında ise birincil 1 inçlik kamera Alpha RX100 VII’den ödünç alınmış ancak Sony bu donanımın Xperia PRO-I için optimize edildiğini belirtiyor. Sensörün büyük bir kısmı, 2.4µm piksel boyutunda 12MP görüntüler çekmek için kullanılacak. Ayrıca, f/2.0 ile f/4.0 arasında değişen değişken diyafram açıklığına sahip 24 mm sabitlenmiş lensli bir Exmor RS sensörüne de sahip oluyorsunuz. Diğer birimler bir çift 12MP sensör içeriyor ve biri 16 mm odak uzaklığı ve F/2.2 diyafram açıklığı ile ultra geniş açılı görüntüler yakalayabiliyor. Diğeri ise 2x optik zoom ve F/2.4 diyafram açıklığına sahip bir telefoto birimi.

Sony’ye göre Xperia PRO-I, hayvanları ve insanları algılayan profesyonel düzeyde Gerçek Zamanlı Göz otomatik odaklamayı destekliyor. Bu otomatik odaklama özelliği ayrıca çerçevenizin yüzde 90’ını kaplayan 315 noktaya sahip. Sony, görüntü yakalamayı kolaylaştırmak için amiral gemisini biri dokulu bir yüzeye sahip olan iki aşamalı bir deklanşör tuşuyla donatmış. Diğer tuş ise dairesel ve Videography Pro uygulamasını çalıştırıyor. Video olaraksa Xperia PRO-I, 5x ağır çekim klipler için 120 FPS’ye kadar 4K’da zahmetsizce çekim yapabiliyor. Sony ayrıca, vlogger’lara bağımsız bir Vlog Monitor satacak. Bu aksesuar 3,5 inç 720p ekrana sahip ve video çekmek için çeşitli modlar sunacak.

Sony Xperia PRO-I Fiyatı

Xperia PRO-I, 1.800 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyat etiketi taşıyor. Öte yandan, bu fiyata Android üzerinde çalışan bir Alpha RX100 VII kameraya sahip olacağınızı düşünebilirsiniz. 28 Ekim itibarıyla ön siparişe çıkacak cihaz Aralık ayında kullanıcılarla buluşacak.