Anasayfa Haber Facebook Artık Meta Adını Kullanacak

Facebook Artık Meta Adını Kullanacak

Facebook Meta

Facebook bundan böyle tüm servislerini Meta çatısı altında topluyor.

Facebook CEO Mark Zuckerberg tarafından Connect etkinliğinde sosyal medya platformunun yeni adının Meta olacağı duyuruldu. Zuckerberg, “Biz bağlantı kurmak için teknoloji üreten bir şirketiz. Birlikte, sonunda insanları teknolojimizin merkezine koyabiliriz. Ve birlikte, çok daha büyük bir yaratıcı ekonominin kilidini açabiliriz. ” ifadelerini kullandı.

Zuckerberg, Facebook adının şirketin yaptığı her şeyi tam olarak kapsamadığını ve şu anda markanın tek bir ürünle çok sıkı bir şekilde bağlantılı olduğunu söylerken zamanla, bir metaverse şirketi olarak görülmek istedikleri temennisinde bulundu. Facebook, yeni adını sosyal ağdan metaverse şirketine dönüşme konusundaki gelecekteki hedeflerini daha fazla yansıtacak şekilde konumlandırıyor. Zuckerberg, ana platformu ve kullanıcıları için bir “meta veri tabanlı şirket” olmanın ne anlama geldiğini henüz tam olarak tanımlamadı ancak artırılmış ve sanal gerçeklik vizyonun merkezinde yer alıyor.

Zuckerberg, artık Facebook’ta değişiklikleri özetleyen bir karşılama sayfasına yönlendiren Twitter kullanıcı adı @meta ve meta.com’a da sahip durumda. Zuckerberg yayınladığı bir blog yazısında şirketin kurumsal yapısının değişmeyeceğini ancak finansal sonuçları nasıl rapor edeceğinin değişeceğini belirtirken “2021’in dördüncü çeyreğine ilişkin sonuçlarımızdan başlayarak, iki faaliyet segmenti hakkında rapor vermeyi planlıyoruz: Uygulama Ailesi ve Reality Labs. Ayrıca, rezerve ettiğimiz yeni hisse senedi kodu (MVRS) altında 1 Aralık’ta işlem yapmaya başlamayı planlıyoruz. Bugünkü duyuru, verileri nasıl kullandığımızı veya paylaştığımızı etkilemiyor.” dedi.