Anasayfa Haber Samsung, Akıllı TV’ler İçin Bulut Oyun Hizmetini Duyurdu

Samsung, Akıllı TV’ler İçin Bulut Oyun Hizmetini Duyurdu

Samsung’a göre akıllı televizyonlarda bulut tabanlı olarak oyun oynamak mümkün ve üst düzey donanımlar satın almaya gerek kalmayacak.

Samsung, çevrimiçi oyun akış hizmeti sunan şirketler listesine adını yazdırmaya hazırlanıyor. Koreli teknoloji devi, bulut ürününü Linux tabanlı Tizen akıllı TV platformu üzerinden sunacak.

Şirket 2012 yılında bulut oyun hizmetini televizyonlarına getirmek için Gaikai ile bir anlaşma yapmıştı. Bir beta lansmanı yapıldı ancak Sony, PlayStation Now üzerinde çalışmak için Gaikai’yi 380 milyon dolara satın aldığında işler tamamen değişti.

Samsung’un Görsel Görüntü Yazılımı Ar-Ge Kıdemli Başkan Yardımcısı Yongjae Kim yeni projeyle ilgili şu sözlere yer verdi:

Samsung Akıllı TV’lerde oyun seçiminizi çeşitlendirmek için yeni bir Bulut Oyun Platformu geliştiriyoruz. Bu, yakında üst düzey donanım satın almadan oyunların keyfini çıkarabileceğiniz ve geliştiricilerin Samsung Smart TV’nin kusursuz, sürükleyici deneyimini yeni oyunlara kolayca uygulayabileceği anlamına geliyor.”

TV tabanlı bir oyun akışı hizmeti fikri genellikle mobil kalitedeki oyunları akıllara getiriyor. Ancak Yongjae Kim’in üst düzey donanımdan bahsetmesi, Samsung‘un çözümünün Stadia’ya yakın şeyler sunabileceğini gösteriyor.

Google Stadia’nın yanı sıra GeForce Now oyun hizmeti kabul gördü ve büyümeye devam etmekte. Hatta bu hizmet 120 FPS’te 1440p oyun deneyimi sunan RTX 3080’li makinelerle güncellenmişti. Bakalım Samsung bu konuda neler yapabilecek ve bulut tabanlı oyun akış pazarında tutunabilecek mi?