Anasayfa Haber Apple, Gelecek Yıl Pahalı Bir Karma Gerçeklik Cihazı Sunabilir

Apple, Gelecek Yıl Pahalı Bir Karma Gerçeklik Cihazı Sunabilir

Apple karma gerçeklik

Apple karma gerçeklik cihazı fiyatıyla da çok konuşulacağa benziyor.

2022 yılında Apple tarafından yüksek fiyat etiketi taşıyacak bir karma gerçeklik cihazının piyasaya sürülebileceği ileri sürüldü. İddianın sahibi olan Bloomberg’den Mark Gurman, Power On bülteninde cihazın gelişmiş çipler, ekranlar, sensör ve avatar tabanlı özellikler sunacağını söylüyor.

Bu yılın başlarında, bu yeni karma gerçeklik cihazının en az 3.000 dolara mal olabileceğini iddia edilmişti ve bu da Gurman’ın bu cihazın pahalı olduğunu söylediğini doğruluyor. Apple, yeni M1 Pro ve M1 Max yongaları ile kullanıcılarını şimdiden şaşırttığı için şirketin tüm bu parçaları bir araya getirmesinin an meselesi olduğu düşünülüyor.

Gurman haber bülteninde ayrıca bu yeni Apple başlığının oyuna mı yoksa sadece artırılmış gerçekliğe mi odaklanacağını tartışıyor. Bunun nedeni yeni Mac’ler şimdiye kadar yapılmış en güçlü çiplerden birine sahip olsa da macOS’un hala harika bir oyun platformu olmaması. Apple, Arcade için daha fazla oyun eklemeye devam ediyor ancak hala Sony, Microsoft veya Nintendo ile rekabet edemiyor.

Bu noktada Gurman, başlığın hem AR hem de VR yeteneklerine sahip olacağını ve Apple’ın hedeflediği şeyin oyunları yüksek kaliteli sanal gerçeklikte idare edebilen bir karma gerçeklik deneyimi olduğunu söylemiş. Oyunun her iki ortamda da yapılabileceği ancak sanal gerçekliğin en üst düzey grafiklere sahip ciddi anlamda yüksek performanslı oyunlar için istenen şey olduğu ifade ediliyor. Apple’ın ilk başlığı için hızlı çipler ve üst düzey ekranlarla yüksek kaliteli sanal gerçeklikte oyunları idare edebilen bir karma gerçeklik deneyimi sunacağı da bilgiler arasında.