Anasayfa Haber Intel Xe-HPG Mimarisi Birçok Alanda Kullanılacak

Intel Xe-HPG Mimarisi Birçok Alanda Kullanılacak

Intel Xe HP GPU Test

Xe-HP planlarını ticarileştirmekten vazgeçen Intel, oyun kartları için hazırlanan Xe-HPG mimarisini geliştirecek ve farklı pazarlara odaklanacak.

Intel tarafından ilk olarak 2020’nin ortalarında duyurulan Intel Xe-HP mikro mimarisi, temelde veri merkezleri için tasarlanırken çok yongalı bir GPU tasarımına dayanıyor. Şirket şimdi bu planlarından vazgeçti ve Xe-HP Arctic Sound GPU’larını kendi bulut sunucuları dışında herhangi br alanda kullanmayı düşünmüyor.

Intel’i Xe-HP GPU’ları tanıtmak için ne kadar zaman harcadığı düşünüldüğünde bu şaşırtıcı bir duyuruydu. Görünen o ki mavi takım, ilerlemekte olan Xe-HPG (oyun) ve Xe-HPC (yüksek performanslı veri merkezi) ürünlerine odaklanacak.

Raja Koduri daha sonra Xe-HP’nin Ponte Vecchio’nun (Xe-HPC) mimarisi için bir geliştirici ekosistemi oluşturmak için kullanıldığını açıkladı. Ürünlerin kendilerine gelince, Xe-HPG ürünleri ayrıca yapay zeka ve bulut tabanlı akış hizmetleri için HP’nin yerini alacak.

İlk olarak Arc Alchemist serisinde beklediğimiz Xe-HPG mimarisinin kullanım alanları arasında Visual Cloud, medya işleme, medya analitiği, sürükleyici medya, bulut grafikleri ve bulut oyunları bulunacak. Başka bir deyişle, GeForce NOW, Google Stadia veya Amazon Luna benzeri oyun akış hizmetleri için Xe-HPG mimarisi kullanılabilir.

Son olarak Koduri, Xe-HPG’nin 3DS Max gibi profesyonel uygulamaları destekleyeceğini belirterek bu mimarinin iş istasyonu pazarına da sunulacağını doğrulamış oldu. Bununla birlikte Xe-HPG mimarisi, NVIDIA Ampere veya AMD RDNA 2 mimarilerine benzer şekilde üç farklı pazarda rol oynayabilir.