Anasayfa Haber Tesla Araç Kameraları Mobilden Canlı Olarak İzlenebilecek

Tesla Araç Kameraları Mobilden Canlı Olarak İzlenebilecek

Yalnızca Tesla premium bağlantı abonelerinin kullanabildiği özellikle birlikte araç kameraları artık çevresini canlı yayınlamak için kullanılabilecek.

Tesla‘nın yeni yazılım güncellemesi, aracın etrafına yerleştirilmiş çoklu kameralar sayesinde arabanızın çevresini görmenizi sağlayan yeni bir modu beraberinde getiriyor. Ancak yeni özellikten yalnızca Tesla premium bağlantı aboneleri yararlanabileceğinden herkes bunu deneyemeyecek.

Tesla’nın Nöbetçi Modu (Sentry Mode), iki yılı aşkın bir süredir sahiplerini arabalarına yönelik olası tehditler hakkında bilgilendirmekle görevli. Şimdi sistem, “Sentry Mode Live Camera Access (Nöbetçi Modu Canlı Kamera Erişimi)” adlı yeni bir seçeneği içeren 2021.36.8 yazılım güncellemesini alıyor. Yeni özellikle birlikte Tesla sahipleri, mobil uygulama aracılığıyla yakınlarda neler olup bittiğini görmek için araçlarının kameralarını kullanabilecek. Üstelik Elon Musk‘ın da belirttiği gibi, hoparlör aracılığıyla konuşmanız da mümkün.

Sürücülerin yeni özelliği kullanabilmesi için aylık 10 ABD dolarlık fiyata sahip bir premium bağlantı aboneliğine ihtiyacı var. Özellik ilk adımda yalnızca iOS uygulamasında çalışıyor, ancak Android uygulamasının bu özelliğe kavuşup kavuşmayacağı belli değil.

Tesla’nın premium bağlantı aboneliği ile birlikte gelen diğer özellikler arasında canlı trafik görselleştirme, araç içi müzik/video akışı, Tesla Caraoke, internet tarayıcısı, Wi-Fi ve hücresel üzerinden OTA yazılım güncellemeleri ile uydu görünümü haritaları yer alıyor.