Anasayfa Haber Epic Games, Fortnite Çin Sürümünü Kapatıyor

Epic Games, Fortnite Çin Sürümünü Kapatıyor

Fornite Kayıtlı Oyuncu Sayısı

Epic Games, Fortnite’ın Çin sürümünü sonlandıracağını duyurdu.

Epic Games’in oynaması ücretsiz battle royale oyunu Fortnite, tüm dünyada oldukça popüler bir oyun olmaya devam ediyor. Şirket, geçmişte yerel gereksinimlere uyması için Çin’e özel bir sürüm oluşturmuştu. Bu sürüm, 2018 yılında beta halinde piyasaya sürüldü. Fortnite Wiki’de yer alan bilgilere göre, oyunun bu varyantında daha az şiddet tasviri de dahil olmak üzere tonlarca kozmetik değişiklik bulunuyor.

Epic Games şimdi ise 15 Kasım tarihinden itibaren Fortnite’ın Çin sürümünü tamamen kapatacağını belirtiyor. Şirket, bu hareketinin sebeplerini ayrıntılı olarak açıklamış değil. Ancak muhtemelen, oyunun Çin sürümünü devam ettirmek için geçerli sebepler bulabilmiş değiller. Zira, Çin’de çocukların haftada birkaç saatten fazla oyun oynamasına izin vermeyen katı yasalar bulunuyor. Fortnite’ın Çin sürümü de birkaç saat oynadıktan sonra daha fazla XP kazanmaya izin vermiyor ve böylelikle oynamayı engelliyor.

Fortnite Xbox Series X PlayStation 5

TechCrunch’ın haberine göre Çin’de kayıtlı olan Fortnite oyuncularına şu e-posta gönderilmiş: “Fornite Çin oyuncularına: Fornite Çin’in Beta testi sona erecek ve sunucular yakında kapatılacak. 1 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’de yeni kullanıcı kayıt girişini ve oyun indirme portalını kapatacağız. 15 Kasım Pazartesi saat 11.00’de Fornite sunucularını kapatacağız ve oyuncular artık oyuna WeGame istemcisi üzerinden bağlanamayacak. Beta’ya katılarak bizimle “Savaş Otobüsüne” binen tüm Fortnite Çin oyuncularına teşekkür ederiz.”

Son olarak Epic Games’in, Fornite’ın Çin’deki yerel sürümünün kapatılması için henüz resmi bir neden sunmadığını da belirtelim.