Anasayfa Haber Zoom, Ücretsiz Kullanıcılara Reklam Göstermeye Başlıyor

Zoom, Ücretsiz Kullanıcılara Reklam Göstermeye Başlıyor

zoom reklam

Zoom bundan böyle hizmetini ücretsiz olarak kullanan temel kullanıcılara reklam gösterecek.

Zoom bir blog gönderisi ile temel kullanıcılara reklam göstermeye başladığını duyurdu. Böylece bir aramanın sonunda kullanıcılara gösterilen tarayıcı sayfasında reklamlar görünecek. Zoom, reklamların belirli ülkelerde ücretsiz kullanıcılara sunulduğunun altını çiziyor ancak bunların tam olarak ne olduğunu detaylandırmıyor. Hizmet, temel kullanıcılara yalnızca başka bir temel kullanıcı tarafından düzenlenen bir toplantıya katılırlarsa reklamların gösterileceğini belirtiyor.

Reklamlar toplantılar sırasında gösterilmeyecek olsa da video konferans hizmeti için bunun potansiyel olarak büyük bir değişiklik olduğu söyleyebilir. Zoom, ücretsiz katmanına genellikle yalnızca küçük kısıtlamalar getirdi ve bu, dünyanın dört bir yanındaki insanlar evden çalışmaya ve sosyalleşmeye adapte olurken hizmetin geçen yıl popülaritesinin patlamasına yardımcı oldu. Zoom’un başlangıçta ücretli kullanıcılarla sınırlı olacağını söylediği uçtan uca şifrelemesi bile daha sonra ücretsiz kullanıcılara da ulaştı.

Şimdiye kadar Zoom’un ücretsiz kullanımındaki en büyük kısıtlama ise grup görüşmelerinin uzunluğuna ilişkin 40 dakikalık sınır. Zoom’un baş pazarlama sorumlusu Janine Pelosi, yatırımları desteklemek ve ücretsiz temel kullanıcılarına sağlam platformlarına erişim sağlamaya devam etmek için reklam göstermeye başlanması gerektiğini söylüyor.