Anasayfa Haber DirectX 12 Desteği Bazı Intel CPU’larda Devre Dışı Bırakıldı

DirectX 12 Desteği Bazı Intel CPU’larda Devre Dışı Bırakıldı

Potansiyel güvenlik açığı, Intel’in 4. Nesil işlemcilerini çalıştıran sistemlerde DirectX 12’yi devre dışı bırakmasına neden oldu.

Olası bir güvenlik açığı nedeniyle Intel, 4. Nesil ‘Haswell’ işlemcileri için son grafik sürücülerinde DirectX 12 uygulama programlama arabirimi desteğini devre dışı bıraktı.

Intel’in 15.40.44.5107 sürümlü grafik sürücüsüyle birlikte, yalnızca DirectX 12 API üzerinde çalışan uygulamalar artık Intel’in 4. Nesil Core işlemcilerine entegre GPU’lar ve Haswell mimarisi tarafından desteklenen Celeron ve Pentium yongaları ile çalışmıyor. Söz konusu GPU’lar ise Intel’in Gen7 mimarisini temel alıyor.

Mavi takım, entegre GPU’larından bazılarının ayrıcalık artışına izin verebilecek bir güvenlik açığı içerdiğini söylüyor. Yonga üreticisi bu zayıflığı en aza indirmek amacıyla Haswell platformlarında DirectX 12 API desteğini devre dışı bırakmaya karar verdi. Bu da doğal olarak DirectX 12 oyunlarının artık entegre GPU’ları kullanan Haswell tabanlı sistemlerde çalışmayacağı anlamına gelmekte.

Söz konusu GPU’ya dayalı DirectX 12 uygulamalarını çalıştırması gerekenlerin sürücüyü 15.40.42.5063 veya daha eski bir sürüme düşürmeleri gerekecek. Gen7 mimarisi ayrıca şirketin 3. Nesil Core ‘Ivy Bridge’ CPU’larında da kullanılıyordu. Ancak Intel bu yongaları çalıştıran sistemler için DirectX 12 desteğini kullanımdan kaldırmadı veya en azından konuyla ilgili bir belge yayınlamadı.