Anasayfa Haber DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine Tanıtıldı

DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine Tanıtıldı

DJI Mavic 3

DJI, güçlü özellikleri ile dikkat çeken Mavic 3 ve Mavic 3 Cine drone modellerini tanıttı.

DJI tarafından Mavic 3 ve Mavic 3 Cine adlı iki yeni drone modeli duyuruldu. Her iki model arasında ortak bazı özellikler bulunuyor ancak Cine tabii ki daha fazlasını sunuyor. Cine modeli, Apple ProRes 422 HQ içeriklerini 5,1K’da 50FPS’e kadar çekebiliyor ve yerleşik 1 TB SSD depolamaya sahip. Mavic ise ProRes veya yerleşik bir SSD ile gelmese de Hasselblad 4/3 CMOS sensör tarafından desteklenen aynı çift kamera sistemini paylaşıyor. Her iki drone da 4K’da 120 FPS’e kadar çekim yapabiliyor ve 20 MP fotoğraflar çekebiliyor. Ana 24 mm lense ek olarak, 28x dijital zoom yapabilen bir hibrit zoom lensi de mevcut. Odak uzaklığı açısından bunun f/4,4’te 162 mm’ye eşit olduğunu belirtelim.

Her iki modelin de 46 dakikalık uçuş süresi için pilleri bulunuyor. Bu, Mavic 2’nin 31 dakikalık pili ve hatta tek bir şarjla sırasıyla 34 ve 31 dakika uçabilen Mavic Air 2s ve 2S’ye göre önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

DJI, kamerasından çıktığı anda inanılmaz derecede doğal renkler vaat eden Hasselblad Natural Color Solution’ı da içermekte.

Diğer taraftan yerleşik renk profilini istemiyorsanız, Mavic 3, işlem sonrası renk üzerinde daha fazla kontrol için 10 bit D-log’da çekim yapma yeteneğine sahip. ProRes kodlamaya ek olarak standart H.264 ve H.265 profillerinde çekim yapabiliyorsunuz. HDR video ise mevcut değil.

Tüm kamera iyileştirmelerinin yanı sıra DJI, Mavic 3 için otonom özelliklerini de yükseltti. Tıpkı selefi gibi Mavic 3 de çok yönlü engel algılamayı paylaşıyor, ancak sensörler artık 200 m uzaktaki nesneleri bile algılayabiliyor. Daha önce ise bu 20 m idi. Bu ekstra erişim, bazı yeni iyileştirmeleri mümkün kılıyor: Gelişmiş RTH (eve dönüş), APAS 5.0 ve ActiveTrack 5.0. Gelişmiş RTH, drone’un kalkış pozisyonuna geri dönerken daha akıllı bir rota planlamasına yardımcı oluyor. APAS 5.0 da tam olarak bunu yapıyor ancak drone’u kullanan kişi siz değilseniz. ActiveTrack 5.0 da konuları takip etme ve takip etme konusunda büyük gelişme vaat ediyor. Örneğin, bir konuyu takip ederken herhangi bir yöne uçma ve nesneleri çerçeve dışına çıktıklarında izlemeye devam etmek için kamera gövdesindeki görsel sensörlerden yararlanma bunlardan bazıları.

Her iki drone da akıllı telefonunuza veya kontrol cihazınıza 15 km menzil (ideal koşullarda) ve 1080p’de 60FPS canlı besleme iletimi vaat eden DJI’nin tescilli iletim teknolojisi OcuSync 3+’in güncellenmiş sürümleriyle birlikte geliyor.

Son olarak Mavic 3’ün 2.199 dolar, Mavic 3 Cine’in ise 4.999 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacağını belirtelim.