Anasayfa Haber Yeni Nesil iPad Mini, 120 Hz ProMotion Ekran ile Gelebilir

Yeni Nesil iPad Mini, 120 Hz ProMotion Ekran ile Gelebilir

iPad Mini 120 Hz

Gelecekte piyasaya sürülecek iPad mini modelinde 120 Hz yineleme hızına sahip ekran olabileceği iddia edildi.

Yeni iPad mini standart 60 Hz yenileme hızına sahip bir LCD panel sunuyor. Öte yandan bu panel Apple’a göre sorun olmasa da bir jöle kaydırma sorunu ile geliyor. Son iddialar ise gelecekteki iPad mini modelinin jöle kaydırma sorununu çözecek 120 Hz yenileme hızına sahip ekran ile geleceği yönünde.

Söylenti ilk olarak bir Kore forumunda yayınlandı ve FronTron tarafından Twitter’da paylaşıldı. Söylenti, Apple’ın Samsung tarafından sağlanan ve gelecekteki iPad mini modellerinde kullanabileceği 8.3 inçlik bir ekranı test ettiğini iddia ediyor. Buna göre iPad mini, jöle kaydırma sorununu potansiyel olarak çözecek 120Hz ProMotion teknolojisine sahip olacak.

Apple’ın ProMotion teknolojisi, pil ömründen tasarruf etmek için yenileme hızını 120 Hz’den 10 Hz’e kadar düşürebiliyor. Yeni teknoloji şu anda 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerinde, Apple’ın en yeni iPhone 13 modellerinde ve yeni 2021 MacBook Pro modellerinde mevcut. Bu özelliğin Apple’ın üst düzey cihazlarında yer almasından dolayı Pad mini’ye eklenmesi konusundan tabii ki emin değiliz. Yine de kullanıcıların daha küçük iPad’de jöle kaydırmadan rahatsız olması sebebiyle Apple’ın böyle bir hamle yapması mümkün olabilir. Jöle kaydırmanın üst düzey iPad modellerinde de mevcut olduğunu, ancak daha yüksek yenileme hızının bunu gözlerimize gizlediğini unutmamak gerekiyor.

Apple’ın en yeni iPad mini 6 tableti, hepimizin beklediği yeni tasarım diliyle geldi. Cihaz, yepyeni bir iPad Pro benzeri tasarım, güç düğmesinde Touch ID, A15 Bionic çip, USB-C bağlantı noktası ve çok daha fazlasını getiriyor.