Anasayfa Haber Microsoft, Excel’e Özel Veri Türleri Getiriyor

Microsoft, Excel’e Özel Veri Türleri Getiriyor

Excel tablolarında artık görüntüler, grafikler, coğrafi içerikler ve daha fazlasını kullanmak mümkün.

Yakın zamana kadar Microsoft Excel kullanıcıları hücrelere veri olarak yalnızca metin ve sayı girebiliyordu. Microsoft’un Ignite 2021 etkinliğinde bu hafta yaptığı duyuruya bakılırsa kullanıcılar artık Excel hücrelerine daha fazla bilgi türü ekleyebilecek.

Yazılım devi yakında kullanıcıların resimler, varlıklar, diziler veya biçimlendirilmiş sayı değerleri gibi şeyler içeren kendi özel veri türlerini oluşturmalarına olanak tanıyan Excel için yeni bir JavaScript API’sinin önizlemesini açacak. Kullanıcılar ayrıca bu veri türlerini hem girdi hem de çıktı olarak kullanabilecek özel işlevler yapabilecekler.

Microsoft, Office‘in diğer bölümlerinin yanı sıra Excel’deki değişiklikleri ayrıntılı olarak açıklayan bir blog yazısı yayınladı. Yayınlanan GIF’ler, formüle benzer bir girdiyle Excel grafiği oluşturan kullanıcıyı gösteriyor. Diğeri ise kullanıcının bir dünya haritasından konumları bir çizelgedeki hücrelere sürüklediğini ve onları bu çizelgedeki formüllerle birleştirdiğini gösteriyor.

Microsoft, geçen yıl kullanıcıların bir veri türü olarak kendi verilerini girmelerine izin vermeye başladı ve kimya, elementler, gıda ve daha fazlası gibi ileriye dönük 100’den fazla veri türü ekleme planlarını duyurdu. Şirket ayrıca Ignite 2021’de PowerPoint, Office uygulaması ve daha fazlasında yapılan değişiklikleri duyurdu. Microsoft Office uygulamalarında daha önemli değişikliklerle birlikte Clipchamp adlı tamamen yeni bir video düzenleme uygulaması tanıtıldı.